В умовах глобалізації аграрні виробники стикаються зі значними викликами і ризиками, які вимагають комплексного підходу до оцінки та управління. Оцінка ризику є важливою складовою стратегії розвитку будь-якої господарської ...
У дослідженні розкрито практичні аспекти розвитку готельно-ресторанного бізнесу в Україні в сучасних умовах функціонування. Встановлено, що готельно-ресторанний бізнес як у період минулих років, так і зараз, перебуває у ...
Береговий, Олександр Володимирович(ХДАЕУ, 2022-12)
Береговий О.В. Глобальна продовольча безпека та ризики для аграрного виробництва в Україні в умовах невизначеності
У магістерській роботі узагальнено сутність глобальної продовольчої безпека та ризики для аграрного ...
Основними ресурсами сучасного суспільства є людські ресурси. Молодь, як суспільно активна та творча сила, є важливою ланкою для подальшого розвитку країни, в якій вони живуть. Молоде покоління є одним із головних виробників ...
Метою нашого дослідження є аналіз зовнішнього середовища та його вплив на розвиток підприємництва в Україні в умовах євроінтеграції.
Основний науковий результат магістерської роботи полягає у формуванні теоретичних засад ...
Special studies were conducted in some areas of the Lower Dnieper and the Dnieper-Bug estuary. The research material was pike perch of different age groups. In sampling and subsequent analysis, the methods commonly used ...
Special studies were conducted in some areas of the Dnieper-Bug estuary in the spring-autumn periods of 2020 - 2021. The material of the research was bream of different age groups. In sampling and subsequent analysis, the ...
Бажан, Анатолій Анатолійович; Bazhan, Anatoliy Anatoliyovych(ХДАЕУ, 2021-12-17)
Спеціальні дослідження були проведені у весняно-літні періоди 2019-2020 років. Місцем відбору проб виступали окремі ділянки західної частини Азовського моря. Матеріалом досліджень виступали різновікові і різностатеві особини ...
Спеціальні дослідження були проведені у весняно-літній період 2021 року. Місцем відбору проб виступали окремі ділянки Дністровського водосховища, які відрізнялися сумою гідрологічних та гідробіологічних факторів. Матеріалом ...
Трибух, Ю.В.(ДВНЗ "Херсонський державний аграрний університет", 2020)
У роботі науково обґрунтовано використання харчових порошків з
баклажану і топінамбуру для технології млинцевих напівфабрикатів з мясним
фаршем. Наведені результати використання функціональних інгредієнтів, що
сприяють ...
Похіл, К. Є.(ДВНЗ "Херсонський державний аграрний університет", 2020)
У роботі науково обґрунтовано використання гуміарабіку та фруктози
у технологіях цукерок типу грильяж. Наведені результати використання
функціональних інгредієнтів, що сприяють зниженню енергетичної та
підвищенню ...
Панасенко, М. М.(ДВНЗ "Херсонський державний аграрний університет", 2020)
У роботі розглядається можливість виробництва марочного білого
лікерного вина з винограду Мускат білий в умовах Фермерського
(селянського) господарства «Курінь» м. Херсон. Проведено порівняльний
аналіз впливу кліматичних ...
Лозенко, С. І.(ДВНЗ "Херсонський державний аграрний університет", 2020)
У роботі науково обґрунтовано використання бентоніту «Супер» фірми
«Еногруп» для обробки виноматеріалів столових білих сухих. Наведені
результати використання агента для освітлення доводять зменшення витрат
підприємства ...
Легутенко, А. С.(ДВНЗ "Херсонський державний аграрний університет", 2020)
У роботі науково обґрунтовано виробництво ікри оздоровчого
спрямування з додаванням гарбуза та чорносливу. Полікомпонентний склад
консервів та модифікація класичної технологічної схеми дозволяють
отримати новий вид ...
Танасійчук, Б. М(ДВНЗ "Херсонський державний аграрний університет", 2020)
Розроблено нову рецептуру хлібопекарської
продукції, а саме кукурдзяного багету із вмістом комбінованого виду
розпушувача.
Доведено, що кукурудзяний багет поступається пшеничному хлібу у
вмісту білку, проте більш багатий ...
Маринець, М. В.(ДВНЗ "Херсонський державний аграрний університет", 2020)
У роботі науково обґрунтовано використання порошку з хурми і плодів
ірги в технології кексів. Наведені результати використання функціональних
інгредієнтів, що сприяють зниженню енергетичної та підвищенню
біологічної ...
Куць, А. В.(ДВНЗ "Херсонський державний аграрний університет", 2020)
Перспективним напрямом поліпшення якості продуктів харчування та
розширення асортименту овочевих соусів можна вважати використання
місцевої сировини, доступної взимку та навесні.
Нами здійснено проробки, щодо можливості ...
Камєнєва, Р. С.(ДВНЗ "Херсонський державний аграрний університет", 2020)
Робота присвячена науковому обґрунтуванню та практичному втіленню
результатів досліджень покращення споживних властивостей та розширення
нового асортименту вафельних тортів за рахунок використання нетрадиційної
сировини. ...
Жогло, Є. Г.(ДВНЗ "Херсонський державний аграрний університет", 2020)
У роботі розроблено технологічну схему виготовлення консервованої
продукції: томатів в’ялених в умовах ТОВ Плодоовочевий комбінат
«Херсон», визначено органолептичні показники готової продукції та її
безпечність ...
Гончарук, Д. В.(ДВНЗ "Херсонський державний аграрний університет", 2020)
В роботі розглянуто можливість та запропоновано, власний погляд на
подальше використання рослинної сировини, а саме зелених томатів, які
бракуються під час виробництва консервованої томатної продукції
(цільноплідні ...