Кафедра харчових технологій: Recent submissions

  • Дзюндзя, Оксана (Черкаський національний технологічний університет, 2020-03)
    Розглянуто перспективи використання харчових порошків з баклажану в технологіях печінкових паштетів
  • Вогнівенко, Людмила (СУЧАСНІ ПІДХОДИ ДО ФОРМУВАННЯ ТА УПРАВЛІННЯ АНТРОПОГЕННИМИ І ПРИРОДНИМИ БІОЦЕНОЗАМИ УКРАЇНИ, м.Херсон, 2019-03)
    Найсерйознішими наслідками забруднення біосфери та навколишнього середовища ртуттю є спадкові порушення. Середній вміст ртуті в морській рибі та молюсках Чорного моря складає 232мкг/кг. Найбільша кількість забруднень ...
  • Вогнівенко, Людмила (СУЧАСНІ ПІДХОДИ ДО ФОРМУВАННЯ ТА УПРАВЛІННЯ АНТРОПОГЕННИМИ І ПРИРОДНИМИ БІОЦЕНОЗАМИ УКРАЇНИ, м.Херсон, 2019-03)
    Уран володіє хімічною та радіаційною токсичністю. Відомо, що уран міститься в тканинах рослин і тварин, У тілі людини, за даними різних авторів, завжди міститься від 10 у мінус 4 ступені урану на кілограм ваги. Уран та ...
  • Вогнівенко, Людмила; Бай, А.О. (ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет», 2019-03)
    Причиною погіршення підземних вод є ряд проблем: забруднення водойм викидами з підприємств, надмірне використання природних ресурсів, замулення та заростання водойм. Водні ресурси країни – одне з джерел отримання питної ...
  • Вогнівенко, Людмила (СУЧАСНІ ПІДХОДИ ДО ФОРМУВАННЯ ТА УПРАВЛІННЯ АНТРОПОГЕННИМИ І ПРИРОДНИМИ БІОЦЕНОЗАМИ УКРАЇНИ, м.Херсон, 2019-03)
    Обмін речовин, або метаболізм лежить в основі життя – це закономірний порядок перетворення речовин і енергії в живих системах, спрямований на їх збереження і самовідтворення; сукупність всіх хімічних реакцій, що протікають ...
  • Вогнівенко, Людмила (НАУКОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РАЦІОНАЛЬНОГО ВИКОРИСТАННЯ ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ АКВАТОРІЙ ТА ТЕРИТОРІЙ СТЕПОВОЇ ЗОНИ УКРАЇНИ, Херсон, 2019-10)
    Сольовий режим формується під впливом природно-історичних і геологічних умов, антропогенному впливі. Вміст хімічних сполук (солей) у воді визначає її солоність. Підтримання водного балансу гідробіонтів має свою специфіку. ...
  • Вогнівенко, Людмила (ДВНЗ "Херсонський державний аграрний університет", 2020)
    У методичних рекомендаціях викладено план вивчення теоретичної частини дисципліни, методики виконання лабораторних та практичних занять за ІI частиною.
  • Вогнівенко, Людмила (ДВНЗ "Херсонський державний аграрний університет", 2019)
    У методичних рекомендаціях викладено план вивчення теоретичної частини дисципліни, методики виконання лабораторних та практичних занять за І частиною.
  • Новікова, Наталя; Драга, Андрій (Таврійський державний агротехнологічний університет, 2020-05-12)
    Стаття присвячена аналізу використання фіто сировини у виробництві хлібобулочних виробів. Метою даної роботи є аналіз використання фітосировини для підвищення якості ХБВ, шляхом вивчення фізико – хімічних та структурно – ...
  • Новікова, Наталія; Ряполова, Ірина (Херсонський національний технічний університет, 2020)
    Встановлено, що механізм впровадження технологічних інновацій передбачає початкові витрати на відповідні маркетингові дослідження, які є підґрунтям з’ясування потреби в певній продукції. З’ясовано, що попит на певну продукцію ...
  • Воєвода, Надія (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020-02-14)
    У публікації проведене дослідження класичного рецептурного складу овочевої ікри з баклажанів та виявлені недоліки. Результатом теоретичних досліджень було створення рецептурного складу закусочних консервів, що матимуть ...
  • Воєвода, Надія; Похіл, Кристина (Херсонський національний технічний університет, 2020-03)
    У статті проведений аналіз якісних характеристик сформованого у виробничих умовах ТОВ «Херсонська кондитерська фабрика» грильяжних цукерок оздоровчого спрямування. Наведено рецептурну композицію розроблених солодощів у ...
  • Воєвода, Надія; Лозенко, Світлана (Таврійський державний агротехнологічний університет ім. Д. Моторного, 2020-04-28)
    Стаття присвячена аналізу технологічного процесу обробки виноматеріалів за допомогою грузинського бентоніту та бентоніту «Супер» фірми «Еногруп». Основною метою публікації є визначення оптимальних технологічних режимів та ...
  • Dzyundzya, Oksana; Novikova, Natalya (2020-04-04)
    The results of research on the development of the latest technological and technical solutions for eggplant processing are presented. The proposed technology solves the problem of rational use of eggplant. Thanks to infrared ...
  • Коваленко, В.П.; Вогнівенко, Л.П.; Остапенко, В.І. (Херсонський державний аграрний університет, 2003)
    Актуальність біохімічних досліджень набуває важливого значення в оцінці інтер’єрних особливостей птиці перспективного та резервного генофондів, дозволяє виявити їх зв’язок з яєчною та м’ясною продуктивністю. В Україні ...
  • Краснощок, В.Г.; Вогнівенко, Л.П. (Херсонський державний аграрний університет, 2002)
    Основною метою вивчення інтер’єрних ознак сільськогосподарської худоби і птиці є встановлення залежностей між фізіологобіохімічними показниками і продуктивними якостями. Виявлення високих достовірних залежностей дає ...
  • Дзюндзя, Оксана; Петрова, Жанна (Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського, 2010)
    У статті розглянуто порошки харчові з хурми. Розглянуто проведені дослідження фізико-хімічних властивостей порошків і підтверджено доцільність їх виробництва.
  • Дзюндзя, Оксана (ООО «Научный мир», 2016)
    Стаття присвячена актуальній проблемі підвищення харчової цінності борошняних кондитерських виробів, зокрема – кексу «Сирного». Обґрунтовано причини, що призвели до необхідності створення борошняних кондитерських виробів ...
  • Дзюндзя, Оксана; Ярошенко, Наталья (Чернівецький торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету, 2013)
    Наведено дослідження щодо використання порошків з хурми у виробництві борошняних кондитерських виробів. Попередні проробки підтвердили доцільність заміни частини борошна на порошок з хурми, що дозволить знизити енергетичну ...
  • Dzyundzya, O. (Aleksandras Stulginskis University, 2017)
    Quality of restaurant services abandons the most proof emotional impression in memory of tourist. Therefore the analysis of demand on products and services of establishments of restaurant economy must help to de fine basic ...