Ферментація — це біохімічний процес, під час якого мікроорганізми (лактобактерії, дріжджі, пліснява) перетворюють цукри у молочну кислоту, спирт та оцтову кислоту, що сприяє збереженню та покращенню харчових продуктів. ...
У тезах представлено перспективну технологію ультразвукового заморожування (AEF) харчових продуктів, яка забезпечує збереження мікроструктури, текстури та до 97% поживних речовин. Завдяки утворенню нанокристалів льоду та ...
У тезах висвітлено сучасні напрями розвитку харчової промисловості України, зокрема впровадження новітніх технологій, автоматизації, цифровізації та біотехнологій. Розглянуто технології переробки та консервування продукції, ...
У статті розглянуто роль інноваційних технологій переробки сільськогосподарської продукції як ключового чинника підвищення ефективності та сталого розвитку аграрного сектору України. Акцент зроблено на сучасних напрямах ...
Качур, Г.М.; Вогнівенко, Л.П.(НУБіП України, 2024)
У статті висвітлено ключові аспекти забезпечення ветеринарної безпеки в умовах переходу до стійких моделей виробництва. Розглянуто важливість контролю за здоров’ям тварин, дотримання гігієнічних стандартів, раціонального ...
Вогнівенко, Л.П.; Качур, Г.М.(Заклад вищої освіти «Подільський державний університет», 2024)
У статті розглядаються сучасні досягнення ветеринарної медицини, зокрема роль науково-технічного прогресу у боротьбі з інфекційними хворобами тварин. Особлива увага приділена молекулярній діагностиці як інноваційному методу ...
Кушнеренко, Владислав; Андрейченко, Андрій(Херсонський державний аграрно-економічний університет ХДАЕУ, 2025-03-21)
В останні роки розвиток промислової селекції, інтенсивні масштаби
розведення тварин, призводить до накопичення гною який стає важливим
фактором, що обмежує розвиток сучасної галузі тваринництва.
Тваринний гній містить ...
У статі проаналізовано сучасний стан та перспективи виробництва комбінованих
молочних продуктів в державі та світі. Встановлено, що сьогодні в всьому світі стрімко
розвивається новий напрямок – функціональне харчування. ...
Резвих, Ніна Ігорівна; Вогнівенко, Людмила Петрівна(2025)
У статті досліджено сучасний стан пивоварної галузі в Україні та світі. Проаналі-
зовано особливості технологічного процесу виробництва пива, контроль якості сировини
та готової продукції, а також умови транспортування ...