Короткий опис(реферат):
Пшениця озима є однією з головних зернових культур, яка за валовими зборами та високою якістю зерна забезпечує національну продовольчу безпеку України. Сучасні умови агропромислового виробництва вимагають збільшення обсягів якісної сільськогосподарської продукції за одночасного зменшення економічних та енергетичних витрат у технологіях її вирощування. Актуальності дослідження у даному напрямі набувають і через зміни. Сільськогосподарське виробництво України формує 16-22% національного доходу країни, причому вструктурі виробництва зерна більше половини припадає на пшеницю озиму. Посівна площа під озиму пшеницю складає 5,5-6,6 млн.га при врожайності зерна в межах 2,3-2,8 т/га, що дозволяє отримати 13,9-18,7 млн т.