Левченко, Анна(М–во оборони України, Державний науково-дослідний інститут випробувань і сертифікації озброєння і військової техніки, 2025)
Процедури сертифікації традиційно характеризуються високим
ступенем регламентованості, багаторівневістю та значними часовими
витратами, що нерідко створює адміністративні бар’єри для бізнесу та
уповільнює вихід продукції ...
Левченко, Анна; Козирєва, Олена; Красноштан, Олександр; Білик, Олександр(Актуальні проблеми економіки № 8 (290), 2025)
У статті розглянуто теоретичні та практичні засади стратегування публічного
управління на основі оцінки соціальної та фінансово-економічної ефективності інноваційно-
інвестиційної діяльності територіальних громад України. ...
Аналіз інновацій в технології виробництва харчових продуктів показує, що основні напрямки розвитку стосуються підвищення якості продукції, безпеки і здоров'я за рахунок використання нової сировини і технологій виробництва. ...
Нетрадиційною сировиною, яка все частіше застосовується для збагачення харчової продукції є різні види олійного насіння (льону, гарбуза, кунжуту та ін.) та продуктів його переробки. Найкорисніша олія - тільки холодного ...
У роботі розглянуто основні напрями застосування біотехнологічних процесів у тваринництві. Проаналізовано роль біопрепаратів, ферментів і пробіотиків у підвищенні продуктивності тварин та покращенні якості продукції. ...
Kovalenko, O. M.; Kan, O. Iu.(PEDAGOGICAL ALMANAC, 2025)
This article explores the importance of standardized English-language terminology related to Unmanned Aerial Vehicles (UAVs), focusing on their growing application in land management and surveying. As UAV technologies ...
На ринку соусів спостерігається тенденція до збільшення споживчого попиту на продукцію з натуральної сировини високої якості, без використання штучних компонентів. Зважаючи на постійний ріст та зміну цін та уподобань ...
Ринок безглютенових виробів перебуває в активній фазі розвитку, проте стикається з низкою технологічних, логістичних та економічних бар’єрів. Інновації, особливо у сфері біотехнологій та продуктового дизайну, дають змогу ...
В роботі було проаналізовано можливість поєднання індичого м’яса і сочевиці, яка містить багато рослинного білка, добре засвоюється організмом і може бути розглянута як функціональний інгредієнт.
Рагуля, Максим(МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ ХЕРСОНСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ АГРАРНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ, 2025-03-21)
Кролівництво є однією з перспективних галузей сучасного тваринництва, що забезпечує населення високоцінною дієтичною продукцією (м’ясо кролів) та сировиною тваринного походження (хутро, пух, шкіра) [1]. Висока біологічна ...
Рагуля, Максим(МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ, ХЕРСОНСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ АГРАРНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ Миколаївський національний аграрний університет Київський національний університет технологій та дизайну Херсонський національний технічний університет Національний університет харчових технологій Житомирський державний університет імені Івана Франка Поліський національний університет, 2025-09-16)
Сучасне тваринництво є однією з провідних галузей аграрного виробництва, адже воно забезпечує населення цінними продуктами харчування та сировиною для різних напрямів переробної промисловості [1, 2].
Фізіологічні особливості ...
Рагуля, Максим(МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ ДНУ «ІНСТИТУТ МОДЕРНІЗАЦІЇ ЗМІСТУ ОСВІТИ» ОДЕСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ДНІПРОВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМЕНІ ОЛЕСЯ ГОНЧАРА СУМСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ХАРКІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМЕНІ СЕМЕНА КУЗНЕЦЯ ХЕРСОНСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ АГРАРНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ, 2025-05-14)
Контроль за технологічним процесом та забезпеченням якості й безпеки харчової продукції є ключовими елементами ефективного функціонування сучасного харчового виробництва [1]. Впровадження таких заходів сприяє формуванню ...
Рагуля, Максим(ЖИТОМИРСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМЕНІ ІВАНА ФРАНКА, 2025-02-27)
Організм людини та тварин є складною біологічною
системою, яка сформувалася в результаті тривалого процесу
еволюції, відомого як філогенез [45, 91, 96, 207, 241, 243,
487]. Цей процес охоплює мільйони років адаптацій ...
Рагуля, Максим(Regulatory Mechanisms in Biosystems, 2025-07-16)
The article presents the results of studies of the macro- and microscopic structure, features of organo- and cytometry of the
heart of the domestic horse – Equus ferus caballus Linnaeus, 1758. The obtained data are of ...
Our research focuses on how iridoids (as part of a complex extract)
synergistically with other phenolic compounds affect the stability and quality of the
final product (viburnum sauce), increasing its resistance to ...