Короткий опис(реферат):
Важливе  значення  у  теперішній  час  має забезпечення населення екологічно чистими продуктами харчування дієтичної спрямованості, багатими  протеїном. Значна  роль  у  вирішенні  цієї  проблеми може  належати  гороху, виробництво  якого  в  Україні  має  тенденцію  до зростання. Тому  виникла  потреба  розробити  елементи  ресурсозберігаючої технології  його виробництва  із  застосуванням  невисоких  доз  добрив синтетичного походження шляхом стимуляції дії азотфіксуючих бульбочкових бактерій, що  є  симбіонтами  гороху, з  допомогою  біостимуляторів  і мікродобрив, які  значно  дешевші  за  мінеральні  добрива, мало  витратні  при внесенні, не шкодять довкіллю та завдяки мікродозам є абсолютно безпечними для  людей.