Короткий опис(реферат):
Сучасні акспекти ведення галузі спеціалізованого м’ясного скотарства дають змогу виробникам і вченим набути навички у здійснені науково обґрунтованих розробок перспективного проекту, основні положення якого можуть бути впроваджені у виробництво. Важливо те, що сучасні задачі передбачає оптимальні виробничі показники (жива маса молодняку, середньодобові прирости, валове виробництво продукції та ін.), а також-ціну реалізації продукції, її собівартість, прибуток, рівень рентабельності. Безприв’язна на довго незмінній підстилці технологія дозволяє найбільш повно використовувати біологічний потенціал м’ясної продуктивності худоби м’ясного напряму продуктивності, молодняк яких у 17-18 місяців досягає 410-450 кг живої маси з витратами на 1 кг приросту живої маси 7-8 кормових одиниць.
Виробництво яловичини в запланованих обсягах проекту забезпечить насичення ринку яловичиною 3-5 адміністративних районів, а племінними ресурсами всю зону. При подальшому розширенні виробництва, організації переробки живих тварин хоча б до рівня фасування та пакування за сортами і реалізації продукції в такій формі можна збільшити кількість працюючих на 8-10 осіб, розширити ринок реалізації та збільшити прибутки на 25-40%.