dc.contributor.author |
Гожуловський, С.О. |
|
dc.contributor.author |
Панкєєв, С.П. |
|
dc.date.accessioned |
2021-12-05T12:23:29Z |
|
dc.date.available |
2021-12-05T12:23:29Z |
|
dc.date.issued |
2021-11-23 |
|
dc.identifier.citation |
Гожуловський, С.О., Панкєєв, С.П. Обґрунтування технологічного процесу виробництва яловичини з використанням худоби мясного напряму продуктивності. Стан та перспективи виробництва, переробки і використання продукції тваринництва: матеріали VIII Міжнародної конференції студентської та учнівської молоді (23 листопада 2021 року), Поділля.2021. С.86-88. |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/7294 |
|
dc.description.abstract |
Сучасні акспекти ведення галузі спеціалізованого м’ясного скотарства дають змогу виробникам і вченим набути навички у здійснені науково обґрунтованих розробок перспективного проекту, основні положення якого можуть бути впроваджені у виробництво. Важливо те, що сучасні задачі передбачає оптимальні виробничі показники (жива маса молодняку, середньодобові прирости, валове виробництво продукції та ін.), а також-ціну реалізації продукції, її собівартість, прибуток, рівень рентабельності. Безприв’язна на довго незмінній підстилці технологія дозволяє найбільш повно використовувати біологічний потенціал м’ясної продуктивності худоби м’ясного напряму продуктивності, молодняк яких у 17-18 місяців досягає 410-450 кг живої маси з витратами на 1 кг приросту живої маси 7-8 кормових одиниць.
Виробництво яловичини в запланованих обсягах проекту забезпечить насичення ринку яловичиною 3-5 адміністративних районів, а племінними ресурсами всю зону. При подальшому розширенні виробництва, організації переробки живих тварин хоча б до рівня фасування та пакування за сортами і реалізації продукції в такій формі можна збільшити кількість працюючих на 8-10 осіб, розширити ринок реалізації та збільшити прибутки на 25-40%. |
ru |
dc.language.iso |
other |
ru |
dc.publisher |
Подільський ДАТУ |
ru |
dc.subject |
тваринництво |
ru |
dc.subject |
технологічний процес |
ru |
dc.subject |
виробництво яловичини |
ru |
dc.subject |
виробничий цикл |
ru |
dc.subject |
спеціалізована мясна худоба |
ru |
dc.subject |
програма росту |
ru |
dc.subject |
середньодобові прирости |
ru |
dc.subject |
відгодівля |
ru |
dc.subject |
забійна маса |
ru |
dc.subject |
біологічний потенціал |
ru |
dc.subject |
інтенсивність вирощування |
ru |
dc.subject |
мясна продуктивність |
ru |
dc.title |
Обґрунтування технологічного процесу виробництва яловичини з використанням худоби мясного напряму продуктивності |
ru |
dc.type |
Other |
ru |