Короткий опис(реферат):
У статті визначається значення робочого потенціалу, організаційні особливості формування та використання робочої
сили аграрних підприємств. Значну увагу приділено аналізу природно-економічних та соціальних умов, щодо якості
робочої сили та її загальної компетентності, соціально-демографічним характеристикам, які визначають попит та
пропозицію на неї. Формування ефективного робочого потенціалу в аграрних підприємствах через організаційні та
соціально-економічні особливості, які передбачають ефективне їх використання, застосування матеріальних стимулів
та соціально орієнтованих мотиваційних механізмів, які дозволять підвищити показники продуктивності використання робочої сили. Проблема підвищення ефективності використання аграрних працівників є комплексною і вимагає
впровадження на рівні держави цілісної системи заходів правового, економічного, соціального, медичного, освітнього,
культурного, організаційного та природоохоронного характеру.