Abstract:
Однією з найважливіших проблем, які стоять перед харчовою промисловістю
України, є забезпечення населення продуктами харчування з підвищеною харчовою
цінністю. На сьогодні удосконалюються технології виробництва традиційних продуктів харчування й створюються нові покоління харчових продуктів, що відповідають потребам сьогодення.
Хлібобулочні вироби є продуктами масового, регулярного споживання в їжу, тому за
допомогою регулювання їх хімічного складу можна впливати на харчовий раціон і стан здоров’я людини. Хімічний склад більшості сортів хліба характеризується високим змістом вуглеводів, незбалансованістю білків, мінеральних речовин, вітамінів і поліненасичених жирних кислот групи ω-3. Актуальним є використання функціональних хлібобулочних виробів, збагачених есенційними нутрієнтами, за допомогою яких можна ефективно корегувати склад добового раціону людини