Abstract:
Регулювання сектору органічної продукції на його ранньому етапі
має на меті сприяти розвитку органічного сільського господарства
та споживання органічних харчових продуктів. Це досягається шля-
хом встановлення норм, правил та стандартів, таких як закони, поста-
нови, регламенти та стандарти. Серед основних міжнародних стандар-
тів органічного виробництва варто виділити стандарти Європейського
Союзу, Базові міжнародні стандарти органічного виробництва та пере-
робки продукції, ухвалені IFOAM, а також стандарти Комісії з Кодекс
Аліментаріус, прийняті спільно Організацією з продовольства та сіль-
ського господарства при ООН (FAO) і ФАО/ВОЗ Комісії з Кодекс Алі-
ментаріус Всесвітньої організації з охорони здоров’я (WHO).