Abstract:
На сьогодні кроком до створення більш здорового та різноманітного
асортименту продуктів для споживачів є розробка рецептури емульсійного соусу
«Гарбузовий» зі зниженою енергетичною цінністю. Жирова фаза складалася з купажу соняшникової та гарбузової олії.В роботе було апробовано використання в соусі насіння гарбуза замість
арахісу в традиційному соусі з метою знизити енергетичну цінність та уникнути
алергічних реакцій. Виокремлено зразок, який мав
найбільш високі споживчи властивості. Його енергетична цінність - 1047 кДж, в
160
свою чергу, енергетична цінність у аналога з традиційною рецептурою становить
1450 кДж. Представлені результати доводять можливість виробництва дієтичного
емульсійного соусу «Гарбузовий», який має відмінні смакові якості та
розширює асортимент функціональних продуктів.