dc.contributor.author |
Дудич, О.В. |
|
dc.contributor.author |
Сумська, О.П. |
|
dc.date.accessioned |
2025-06-14T23:13:10Z |
|
dc.date.available |
2025-06-14T23:13:10Z |
|
dc.date.issued |
2025-05 |
|
dc.identifier.citation |
Дудич, О.В., Сумська О.П. Розробка рецептури емульсійного соусу «гарбузовий» зі зниженою енергетичною цінністю. Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості: матеріали VІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції (30 травня 2025 р., м. Хмельницький) / Під ред. Л.В. Салєби, М.Є. Рацук. – Хмельницький, 2025. С. 159-160. |
ru |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/10970 |
|
dc.description.abstract |
На сьогодні кроком до створення більш здорового та різноманітного
асортименту продуктів для споживачів є розробка рецептури емульсійного соусу
«Гарбузовий» зі зниженою енергетичною цінністю. Жирова фаза складалася з купажу соняшникової та гарбузової олії.В роботе було апробовано використання в соусі насіння гарбуза замість
арахісу в традиційному соусі з метою знизити енергетичну цінність та уникнути
алергічних реакцій. Виокремлено зразок, який мав
найбільш високі споживчи властивості. Його енергетична цінність - 1047 кДж, в
160
свою чергу, енергетична цінність у аналога з традиційною рецептурою становить
1450 кДж. Представлені результати доводять можливість виробництва дієтичного
емульсійного соусу «Гарбузовий», який має відмінні смакові якості та
розширює асортимент функціональних продуктів. |
ru |
dc.publisher |
Хмельницький: ХНТУ |
ru |
dc.subject |
Соняшникової та гарбузової олії, насіння гарбуза, енергетична цінність, стабільність, |
ru |
dc.title |
Розробка рецептури емульсійного соусу «гарбузовий» зі зниженою енергетичною цінністю |
ru |