00 DSpace/Manakin Repository

ВИКОРИСТАННЯ ЛІКАРСЬКОЇ РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ В ТЕХНОЛОГІЇ ВИГОТОВЛЕННЯ ФУНКЦІОНАЛЬНИХ ХЛІБОБУЛОЧНИХ ВИРОБІВ

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Горач, Ольга Олексіївна
dc.contributor.author Полодюк, Руслан
dc.date.accessioned 2024-01-27T11:26:44Z
dc.date.available 2024-01-27T11:26:44Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation Горач О.О., Полодюк Р.І. ВИКОРИСТАННЯ ЛІКАРСЬКОЇ РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ В ТЕХНОЛОГІЇ ВИГОТОВЛЕННЯ ФУНКЦІОНАЛЬНИХ ХЛІБОБУЛОЧНИХ ВИРОБІВ ru
dc.identifier.issn 2307-5732
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/9039
dc.description.abstract Останні роки все більшого попиту мають функціональні продукти харчування. Відомо, що їх створюють з метою покращення традиційних продуктів харчування, шляхом підви- щення харчової цінності, збагаченням нутрієнтами чи наділенням дієтичними або ліку- вальними властивостями. Дані вироби попри вищу ціну, набувають все більшого попиту завдяки кращій якості та корисного впливу на організм. Дана тенденція з розробки функ- ціональних рецептур стосується майже всіх галузей харчової промисловості, а особливо виробництво хлібобулочних виробів. До найперспективніших способів фортифікації хлібобулочних виробів належать наступні: часткова заміна пшеничного борошна іншими видами, а також використання різних рослинних добавок. Кожен з цих методів має свої переваги та недоліки і є пер- спективними для галузі, оскільки завдяки ним можна розширити асортимент спеціаль- ної продукції та покращити споживчі властивості готових виробів. В роботі наведені результати теоретичних досліджень з використанням лікарської рослинної сировини у виробництві хлібобулочних виробів функціонального призначення. На основі проведених досліджень, обґрунтовано використання вітчизняної рослинної сировини, яка має лікувальні властивості, а саме м’яти, ромашки, кульбаби в рецептур- ному складі хлібобулочних виробів. Проаналізовано хімічний склад основних інгредієнтів рослинної сировини, які використовуються як функціональні інгредієнти в рецептурі хлі- бобулочних виробів. Встановлено, що використання в якості харчових добавок рослинної сировини, як порошок м’яти, ромашки та кульбаби, в раціональному співвідношенні доз- воляє отримати хлібобулочні вироби з функціональними властивостями високої якості. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Херсонський державний аграрно-економічний університет ru
dc.relation.ispartofseries Технічні науки;
dc.subject харчова промисловість ru
dc.subject хлібобулочні вироби ru
dc.subject біологічно-активні речовини ru
dc.title ВИКОРИСТАННЯ ЛІКАРСЬКОЇ РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ В ТЕХНОЛОГІЇ ВИГОТОВЛЕННЯ ФУНКЦІОНАЛЬНИХ ХЛІБОБУЛОЧНИХ ВИРОБІВ ru
dc.title.alternative The use of medicinal plant raw materials in the technology of manufacturing functional bakery products ru
dc.type Article ru


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу