Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Горач, Ольга Олексіївна | |
dc.contributor.author | Полодюк, Руслан | |
dc.date.accessioned | 2024-01-27T11:26:44Z | |
dc.date.available | 2024-01-27T11:26:44Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.citation | Горач О.О., Полодюк Р.І. ВИКОРИСТАННЯ ЛІКАРСЬКОЇ РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ В ТЕХНОЛОГІЇ ВИГОТОВЛЕННЯ ФУНКЦІОНАЛЬНИХ ХЛІБОБУЛОЧНИХ ВИРОБІВ | ru |
dc.identifier.issn | 2307-5732 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/9039 | |
dc.description.abstract | Останні роки все більшого попиту мають функціональні продукти харчування. Відомо, що їх створюють з метою покращення традиційних продуктів харчування, шляхом підви- щення харчової цінності, збагаченням нутрієнтами чи наділенням дієтичними або ліку- вальними властивостями. Дані вироби попри вищу ціну, набувають все більшого попиту завдяки кращій якості та корисного впливу на організм. Дана тенденція з розробки функ- ціональних рецептур стосується майже всіх галузей харчової промисловості, а особливо виробництво хлібобулочних виробів. До найперспективніших способів фортифікації хлібобулочних виробів належать наступні: часткова заміна пшеничного борошна іншими видами, а також використання різних рослинних добавок. Кожен з цих методів має свої переваги та недоліки і є пер- спективними для галузі, оскільки завдяки ним можна розширити асортимент спеціаль- ної продукції та покращити споживчі властивості готових виробів. В роботі наведені результати теоретичних досліджень з використанням лікарської рослинної сировини у виробництві хлібобулочних виробів функціонального призначення. На основі проведених досліджень, обґрунтовано використання вітчизняної рослинної сировини, яка має лікувальні властивості, а саме м’яти, ромашки, кульбаби в рецептур- ному складі хлібобулочних виробів. Проаналізовано хімічний склад основних інгредієнтів рослинної сировини, які використовуються як функціональні інгредієнти в рецептурі хлі- бобулочних виробів. Встановлено, що використання в якості харчових добавок рослинної сировини, як порошок м’яти, ромашки та кульбаби, в раціональному співвідношенні доз- воляє отримати хлібобулочні вироби з функціональними властивостями високої якості. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Херсонський державний аграрно-економічний університет | ru |
dc.relation.ispartofseries | Технічні науки; | |
dc.subject | харчова промисловість | ru |
dc.subject | хлібобулочні вироби | ru |
dc.subject | біологічно-активні речовини | ru |
dc.title | ВИКОРИСТАННЯ ЛІКАРСЬКОЇ РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ В ТЕХНОЛОГІЇ ВИГОТОВЛЕННЯ ФУНКЦІОНАЛЬНИХ ХЛІБОБУЛОЧНИХ ВИРОБІВ | ru |
dc.title.alternative | The use of medicinal plant raw materials in the technology of manufacturing functional bakery products | ru |
dc.type | Article | ru |