Репозиторий Dspace

ВИКОРИСТАННЯ ЛІКАРСЬКОЇ РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ В ТЕХНОЛОГІЇ ВИГОТОВЛЕННЯ ФУНКЦІОНАЛЬНИХ ХЛІБОБУЛОЧНИХ ВИРОБІВ

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Горач, Ольга Олексіївна
dc.contributor.author Полодюк, Руслан
dc.date.accessioned 2024-01-27T11:26:44Z
dc.date.available 2024-01-27T11:26:44Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation Горач О.О., Полодюк Р.І. ВИКОРИСТАННЯ ЛІКАРСЬКОЇ РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ В ТЕХНОЛОГІЇ ВИГОТОВЛЕННЯ ФУНКЦІОНАЛЬНИХ ХЛІБОБУЛОЧНИХ ВИРОБІВ ru
dc.identifier.issn 2307-5732
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/9039
dc.description.abstract Останні роки все більшого попиту мають функціональні продукти харчування. Відомо, що їх створюють з метою покращення традиційних продуктів харчування, шляхом підви- щення харчової цінності, збагаченням нутрієнтами чи наділенням дієтичними або ліку- вальними властивостями. Дані вироби попри вищу ціну, набувають все більшого попиту завдяки кращій якості та корисного впливу на організм. Дана тенденція з розробки функ- ціональних рецептур стосується майже всіх галузей харчової промисловості, а особливо виробництво хлібобулочних виробів. До найперспективніших способів фортифікації хлібобулочних виробів належать наступні: часткова заміна пшеничного борошна іншими видами, а також використання різних рослинних добавок. Кожен з цих методів має свої переваги та недоліки і є пер- спективними для галузі, оскільки завдяки ним можна розширити асортимент спеціаль- ної продукції та покращити споживчі властивості готових виробів. В роботі наведені результати теоретичних досліджень з використанням лікарської рослинної сировини у виробництві хлібобулочних виробів функціонального призначення. На основі проведених досліджень, обґрунтовано використання вітчизняної рослинної сировини, яка має лікувальні властивості, а саме м’яти, ромашки, кульбаби в рецептур- ному складі хлібобулочних виробів. Проаналізовано хімічний склад основних інгредієнтів рослинної сировини, які використовуються як функціональні інгредієнти в рецептурі хлі- бобулочних виробів. Встановлено, що використання в якості харчових добавок рослинної сировини, як порошок м’яти, ромашки та кульбаби, в раціональному співвідношенні доз- воляє отримати хлібобулочні вироби з функціональними властивостями високої якості. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Херсонський державний аграрно-економічний університет ru
dc.relation.ispartofseries Технічні науки;
dc.subject харчова промисловість ru
dc.subject хлібобулочні вироби ru
dc.subject біологічно-активні речовини ru
dc.title ВИКОРИСТАННЯ ЛІКАРСЬКОЇ РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ В ТЕХНОЛОГІЇ ВИГОТОВЛЕННЯ ФУНКЦІОНАЛЬНИХ ХЛІБОБУЛОЧНИХ ВИРОБІВ ru
dc.title.alternative The use of medicinal plant raw materials in the technology of manufacturing functional bakery products ru
dc.type Article ru


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в DSpace


Просмотр

Моя учетная запись