DSpace Repository

Роль агротуризму в розвитку органічного виробництва

Show simple item record

dc.contributor.author Дуга, Вікторія
dc.date.accessioned 2023-10-11T16:24:01Z
dc.date.available 2023-10-11T16:24:01Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier.citation Дуга В.О. Роль агротуризму в розвитку органічного виробництва. Матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Органічне виробництво і продовольча безпека». – Житомир: Вид-во «Полісся», 2014. С. 464-467. ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/8201
dc.description.abstract Протягом останніх років світовий рух органічного виробництва стрімко набуває поширення. В Україні його розвитком займаються Федерація органічного руху України, Асоціація "Чиста Флора", Об'єднання "Полтава-органік", Міжнародна Громадська Асоціація учасників біовиробництва "БІОЛан Україна", Клуб органічного землеробства та багато інших організацій. Прийнято Закон України "Про виробництво та обіг органічної сільськогосподарської продукції та сировини", який набрав чинності на початку січня 2014 року. Основним рушієм будь-якого ринку є попит. Саме тому туристичний сектор може відігравати важливу роль у розвитку органічного ринку в Україні. Адже він може збільшити попит на органічні продукти харчування, запропонувавши такі продукти своїм відвідувачам. З іншого боку, багато туристів вже знайомі з органічним харчуванням і самі спонукають туристичний сектор розширювати асортимент. Перспективним рішенням для аграріїв-виробників органічної продукції може стати агротуризм. Дана туристична пропозиція вперше була сформована у великих індустріальних країнах для міських жителів, які не мали родинних зв'язків у селах, але бажали відпочити там. Таким людям пропонували орендувати на літній період будинки у привабливих селах поблизу міст, де була можливість харчуватися екологічно чистими продуктами. Цим шляхом свого часу пішли розвинені країни Європи – і не прогадали. Сьогодні споживачі обирають агротуризм за екологічну безпеку, оскільки саме на екофермі існує можливість відслідковувати весь процес виробництва органічної продукції. На хвилі агротуризму вдосконалюються не тільки ферми, але і ринок органічних продуктів. Якісне харчування натуральними, свіжими органічними продуктами – це сильна сторона і конкурентна перевага агротуристичного підприємства. В даному контексті корисним для України може бути досвід європейських агротуристичних підприємств, що підтримують органічне виробництво. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Житомир: Вид-во «Полісся» ru
dc.subject агротуризм ru
dc.subject органічна продукція ru
dc.subject WWOOF ru
dc.subject принципи органічного виробництва ru
dc.subject популяризація органічної продукції ru
dc.subject органічний рух ru
dc.subject агротуристичне підприємство ru
dc.subject кафедра готельно-ресторанного та туристичного бізнесу ru
dc.title Роль агротуризму в розвитку органічного виробництва ru


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account