Abstract:
Зі зростанням потреби сучасної людини в подорожах, відпочинок
перетворився на величезний сектор глобального ринку. Туризм у сільській
місцевості, особливо аграрний, є одним із перспективних його сегментів.
Набирає він популярності й на Півдні України – Херсонщині.
Враховуючи високий рівень природних та соціально-економічних
ресурсів Херсонської області, є можливість організації гастрономічних
турів як складових розвитку агротуризму. Адже ситуація, наприклад, в
плодоовочівництві, певне перенасичення ринку, спонукає виробників до
постійного пошуку нових бізнесових ідей. Однією з яких є не просто
вирощування овочів та фруктів, а створення на їх основі нових продуктів з
більшою доданою вартістю. Власноруч вирощені овочі та фрукти,
приготовлені з них страви, застосування певних технологій тривалого
зберігання і переробки можуть стати важливою складовою розвитку
агротуризму. Саме тому вважаємо за доцільне розглянути роль та
особливості гастрономічних турів у розвитку аграрного туризму на
Херсонщині