Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Панкєєв, С.П. | |
dc.date.accessioned | 2022-05-28T14:16:14Z | |
dc.date.available | 2022-05-28T14:16:14Z | |
dc.date.issued | 2022-05-27 | |
dc.identifier.issn | 2226-0099 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/7977 | |
dc.description.abstract | У статті проаналізоване обґрунтування технологічних показників виробництва яловичини у спеціалізованому м’ясному скотарстві для господарств Південного регіону України. Мета і задачі запропонованих сучасних технологій виробництва яловичини у галузі спеціалізованого м’ясного скотарства полягають у закріпленні і систематизації набутих знань з базових технологічних показників - годівлі великої рогатої худоби м’ясного напряму продуктивності; розведення; механізації виробничих процесів та інших, а також під час освоєння галузі скотарства взагалі питання ведення галузі у сучасних умовах приватної власності на землю та майно. Цикл вирощування і відгодівлі молодняку від завозу у 20 денному віці до реалізації у 18 місячному віці поділяється на окремі вікові періоди і фази у залежності від прийнятої технології. Переведення тварин із приміщення у наступне приміщення здійснюється у міру їх росту. Усі приміщення розподілені на секції, у яких розміщують тварин одного віку. Секції використовують за принципом "Усе зайнято – усе вільно", з проведенням очищення і дезинфекції. Реалізація технології виробництва яловичини в запланованих обсягах дасть можливість на рік освоєння проекту реалізувати 300-350 т яловичини та 150-160 голів племінного молодняка на суму 8600,0 тис. грн. За термін освоєння програми буде вироблено і реалізовано 924 т яловичини та 760 голів племінного молодняку на суму 29741,5 тис. грн. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Херсонський державний аграрно-економічний університет | ru |
dc.subject | спеціалізоване мясне скотарство | ru |
dc.subject | виробництво яловичини | ru |
dc.subject | годівля та утримання худоби | ru |
dc.subject | вирощування, дорощування, відгодівля | ru |
dc.subject | програмування росту худоби | ru |
dc.subject | архітектурно-планувальне рішення | ru |
dc.subject | санітарно-профілактичні заходи | ru |
dc.subject | південна мясна худоба | ru |
dc.subject | Південний регіон України | ru |
dc.subject | реалізація яловичини | ru |
dc.subject | економічна ефективність | ru |
dc.title | ТЕХНОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ВИРОБНИЦТВА ЯЛОВИЧИНИ В УМОВАХ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ | ru |
dc.type | Other | ru |