DSpace Repository

ВИРОЩУВАННЯ ГУСЕНЯТ НА М'ЯСО В УМОВАХ ФЕРМЕРСЬКИХ ГОСПОДАРСТВ

Show simple item record

dc.contributor.author Любенко, Оксана
dc.contributor.author Красновид, Таміла
dc.date.accessioned 2022-01-04T20:15:59Z
dc.date.available 2022-01-04T20:15:59Z
dc.date.issued 2021-11-17
dc.identifier.citation Дослідженні актуальні питання щодо підвищення якості та товарності харчових яєць в умовах сучасних птахівничих комплексів. Встановлено, що якість шкарлупи є одним із найважливіших показників у виробництві товарних яєць. ru
dc.identifier.issn 2226-0099
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/7728
dc.description Compared to other poultry, geese are undemanding to feeding conditions and holdings capable of eating and digesting green fodder in large quantities, various roots, grass meal and even hay. Geese can be bred where they are reservoirs, low-value pastures and land. Adult goose on pasture during the day eats up to 2 kg of green mass. Their biological features allow to grow geese on small farms and on private farms. The most expensive they need small amounts of grain fodder - only in early spring breeding period and when growing young. Not for keeping geese requires sophisticated equipment. ru
dc.description.abstract Гусівництво - важливий резерв збільшення виробництва м’яса птиці. Порівняно з іншою домашньою птицею гуси невибагливі до умов годівлі та утримання, здатні у великій кількості поїдати та перетравлювати зелені корми, різні коренеплоди, трав’яну муку і навіть сіно. Гусей можна розводити там, де є водойми, малоцінні пасовища і неугіддя. Доросла гуска на пасовищі за день з’їдає до 2 кг зеленої маси. Їх біологічні особливості дозволяють вирощувати гусей на невеликих фермах і в особистих господарствах. Найбільш дорогі зернові корми їм потрібні в невеликій кількості - лише ранньою весною у період розмноження та при вирощуванні молодняку. Для утримання гусей не потрібно складного обладнання. М’ясо, жирна печінка, жир - найбільш цінна продукція, котру отримуємо від гусей ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Херсонський державний аграрно-економічний університет ru
dc.relation.ispartofseries ISSN;2226-0099
dc.subject гуси ru
dc.subject жирна печінка ru
dc.subject мясо ru
dc.title ВИРОЩУВАННЯ ГУСЕНЯТ НА М'ЯСО В УМОВАХ ФЕРМЕРСЬКИХ ГОСПОДАРСТВ ru
dc.title.alternative GROWING OF GOOSES FOR MEAT IN CONDITIONS FARMS ru
dc.type Article ru


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account