Abstract:
Гусівництво - важливий резерв збільшення виробництва м’яса птиці.
Порівняно з іншою домашньою птицею гуси невибагливі до умов годівлі та
утримання, здатні у великій кількості поїдати та перетравлювати зелені корми,
різні коренеплоди, трав’яну муку і навіть сіно. Гусей можна розводити там, де є
водойми, малоцінні пасовища і неугіддя. Доросла гуска на пасовищі за день
з’їдає до 2 кг зеленої маси. Їх біологічні особливості дозволяють вирощувати
гусей на невеликих фермах і в особистих господарствах. Найбільш дорогі
зернові корми їм потрібні в невеликій кількості - лише ранньою весною у
період розмноження та при вирощуванні молодняку. Для утримання гусей не
потрібно складного обладнання. М’ясо, жирна печінка, жир - найбільш цінна
продукція, котру отримуємо від гусей
Description:
Compared to other poultry, geese are undemanding to feeding conditions and
holdings capable of eating and digesting green fodder in large quantities,
various roots, grass meal and even hay. Geese can be bred where they are
reservoirs, low-value pastures and land. Adult goose on pasture during the day
eats up to 2 kg of green mass. Their biological features allow to grow
geese on small farms and on private farms. The most expensive
they need small amounts of grain fodder - only in early spring
breeding period and when growing young. Not for keeping geese
requires sophisticated equipment.