Аннотации:
Найбільш відомою продукцією гусівництва є гусяча печінка, що є вихідною сировиною для виробництва такого популярного сьогодні продукту як фуа-гра, одна порція якого вимагає як мінімум одного забитого гусака (рис. 1). Калорійність гусячої печінки досить велика і складає приблизно 412 ккал на 100 грамів продукту. З них кількість енергії від жирів досягає 351 ккал. Та й взагалі склад гусячої печінки дуже жирний. У ньому міститься не менше 39% жирів, і 150 г печінки гусака цілком достатньо дорослій людині для того, щоб повністю покрити свою потребу в жирах на цілий день. Білків в печінці гусака міститься до 15%, вуглеводів не міститься зовсім.
Описание:
The most famous product of goose farming is goose liver, which is the raw material for the production of such a popular product today as foie gras, one serving of which requires at least one slaughtered goose (Fig. 1). The caloric content of goose liver is quite high and is about 412 kcal per 100 grams of product. Of these, the amount of energy from fats reaches 351 kcal. And in general the composition of goose liver is very fatty. It contains at least 39% fat, and 150 g of goose liver is enough for an adult to fully cover their need for fat for the day. Protein in goose liver contains up to 15%, no carbohydrates at all.