Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Фесенко, Ганна | |
dc.date.accessioned | 2021-12-18T13:50:03Z | |
dc.date.available | 2021-12-18T13:50:03Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.citation | Фесенко Г. О. Гастротуризм як актуальний тренд сучасного розвитку сфери туризму в Україні. Ефективна економіка. 2021. № 5. – URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=8884 DOI: 10.32702/2307-2105-2021.5.200 | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/7462 | |
dc.description.abstract | У статті висвітлено поняття гастрономічного туризму та проаналізовано проблеми розвитку в сучасних умовах в Україні. На основі методів економічного аналізу визначено шляхи його розвитку в Україні. Узагальнено теоретичні, методичні та практичні аспекти розвитку гастротуризму. На основі теоретичного узагальнення інформаційних джерел обґрунтовано види гастротуризму, проведено їх детальний опис та визначені наявні об’єкти для відвідування. Визначено, що в різних регіонах України наявний високий потенціал розвитку гастрономічного туризму, який використовується не на повну потужність і, як наслідок, розвиток туристичної галузі не є динамічним, не має стрімкого росту. На основі проведеного SWOT-аналізу виявлені недоліки і переваги гастрономічного туризму та визначити його перспективні напрями. Встановлено, що гастротуризм є невід'ємною гілкою сучасного туризму, допомагає підтримувати розвиток внутрішнього туризму, вшанування місцевих традицій і збагачення культурних цінностей. Запропоновано класифікацію видів гастрономічного туризму в Україні. В якості ефективного напряму розвитку туристичної галузі в Україні туристичним агентствам рекомендовано концентрувати увагу на Південному регіоні, в якого є високий потенціал стати осередком гастрономічного туризму. Практичне значення проведеного дослідження полягає у можливості використання запропонованих заходів суб’єктами підприємництва у розвитку гастрономічного туризму, при формуванні регіональних і національних програм розвитку туристичної сфери. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Дніпровський державний аграрно-економічний університет | ru |
dc.subject | гастротуризм; види гастротуризму | ru |
dc.subject | SWOT-аналіз | ru |
dc.subject | конкурентні переваги | ru |
dc.subject | кулінарний туризм | ru |
dc.subject | гастрономічні фестивалі | ru |
dc.subject | Кафедра готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов | ru |
dc.subject | gastronomic tourism | ru |
dc.subject | SWOT-analysis | ru |
dc.subject | competitive advantages | ru |
dc.subject | culinary tourism | ru |
dc.subject | gastronomic festivals. | ru |
dc.title | ГАСТРОТУРИЗМ ЯК АКТУАЛЬНИЙ ТРЕНД СУЧАСНОГО РОЗВИТКУ СФЕРИ ТУРИЗМУ В УКРАЇНІ | ru |
dc.title.alternative | GASTRONOMY TOURISM AS A CURRENT TREND IN MODERN DEVELOPMENT OF THE TOURISM IN UKRAINE | ru |
dc.type | Article | ru |