Репозиторий Dspace

ГАСТРОТУРИЗМ ЯК АКТУАЛЬНИЙ ТРЕНД СУЧАСНОГО РОЗВИТКУ СФЕРИ ТУРИЗМУ В УКРАЇНІ

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Фесенко, Ганна
dc.date.accessioned 2021-12-18T13:50:03Z
dc.date.available 2021-12-18T13:50:03Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.citation Фесенко Г. О. Гастротуризм як актуальний тренд сучасного розвитку сфери туризму в Україні. Ефективна економіка. 2021. № 5. – URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=8884 DOI: 10.32702/2307-2105-2021.5.200 ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/7462
dc.description.abstract У статті висвітлено поняття гастрономічного туризму та проаналізовано проблеми розвитку в сучасних умовах в Україні. На основі методів економічного аналізу визначено шляхи його розвитку в Україні. Узагальнено теоретичні, методичні та практичні аспекти розвитку гастротуризму. На основі теоретичного узагальнення інформаційних джерел обґрунтовано види гастротуризму, проведено їх детальний опис та визначені наявні об’єкти для відвідування. Визначено, що в різних регіонах України наявний високий потенціал розвитку гастрономічного туризму, який використовується не на повну потужність і, як наслідок, розвиток туристичної галузі не є динамічним, не має стрімкого росту. На основі проведеного SWOT-аналізу виявлені недоліки і переваги гастрономічного туризму та визначити його перспективні напрями. Встановлено, що гастротуризм є невід'ємною гілкою сучасного туризму, допомагає підтримувати розвиток внутрішнього туризму, вшанування місцевих традицій і збагачення культурних цінностей. Запропоновано класифікацію видів гастрономічного туризму в Україні. В якості ефективного напряму розвитку туристичної галузі в Україні туристичним агентствам рекомендовано концентрувати увагу на Південному регіоні, в якого є високий потенціал стати осередком гастрономічного туризму. Практичне значення проведеного дослідження полягає у можливості використання запропонованих заходів суб’єктами підприємництва у розвитку гастрономічного туризму, при формуванні регіональних і національних програм розвитку туристичної сфери. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Дніпровський державний аграрно-економічний університет ru
dc.subject гастротуризм; види гастротуризму ru
dc.subject SWOT-аналіз ru
dc.subject конкурентні переваги ru
dc.subject кулінарний туризм ru
dc.subject гастрономічні фестивалі ru
dc.subject Кафедра готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов ru
dc.subject gastronomic tourism ru
dc.subject SWOT-analysis ru
dc.subject competitive advantages ru
dc.subject culinary tourism ru
dc.subject gastronomic festivals. ru
dc.title ГАСТРОТУРИЗМ ЯК АКТУАЛЬНИЙ ТРЕНД СУЧАСНОГО РОЗВИТКУ СФЕРИ ТУРИЗМУ В УКРАЇНІ ru
dc.title.alternative GASTRONOMY TOURISM AS A CURRENT TREND IN MODERN DEVELOPMENT OF THE TOURISM IN UKRAINE ru
dc.type Article ru


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в DSpace


Просмотр

Моя учетная запись