Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Дюдяєва, Ольга | |
dc.contributor.author | Dyudyaeva, Olha | |
dc.contributor.author | Рутта, Олена | |
dc.contributor.author | Rutta, O.V. | |
dc.date.accessioned | 2021-12-13T17:26:57Z | |
dc.date.available | 2021-12-13T17:26:57Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.citation | Дюдяєва О.А., Рутта О.В. Додаткові вимоги до продукції аквакультури на зовнішніх ринках, у тому числі в торговельних мережах ЄС. Водні біоресурси та аквакультура. 2021. № 2(10). С. 64-76 | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/7359 | |
dc.description.abstract | Динамічний розвиток протягом останніх двадцяти років великих світових ринків призвів до покращення обізнаності споживачів та підвищення рівня вимог до безпечності харчових продуктів та стандартів гігієни. Стандарти ЄС на сьогодні є найбільш застосовними в більшості країн, так як вимоги та норми до показників безпеки є найбільш вибагливішими та жорсткішими у світі, у тому числі через використання приватних стандартів. Це також пов’язано з тим, що рітейлери з ЄС мають потужні позиції на всіх основних ринках. Одною з причин запровадження таких стандартів є й вимоги правових норм, у тому числі й щодо юридичної відповідальності виробників. До того ж, необхідність захисту власної репутації у конкурентному середовищі виробників харчових продуктів, посилення іміджу на споживчому ринку стимулює впровадження власних (приватних) стандартів, а саме стандартів безпечності харчових продуктів The dynamic development of the world's major markets over the last twenty years has led to better consumer awareness and increased food safety and hygiene standards. EU standards were currently the most applicable in most countries, as safety requirements and standards have been the most demanding and stringent in the world, including through the use of private standards. This was also due to the fact that retailers from the EU have had a strong position in all major markets. One of the reasons for the introduction of such standards has been the requirements of legal norms, including the legal liability of manufacturers. In addition, the need to protect their own reputation in the competitive environment of food producers, strengthening the image in the consumer market have stimulated the introduction of their own (private) standards, namely food safety standards. | ru |
dc.publisher | Херсонський державний аграрно-економічний університет | ru |
dc.subject | продукція аквакультури aquaculture products | ru |
dc.subject | приватні стандарти private standards | ru |
dc.subject | безпечність харчових продуктів food safety | ru |
dc.subject | стандарти гігієни hygiene standards | ru |
dc.subject | сталість первинного виробництва sustainability of primary production | ru |
dc.title | Додаткові вимоги до продукції аквакультури на зовнішніх ринках, у тому числі в торговельних мережах ЄС | ru |
dc.title.alternative | ADDITIONAL REQUIREMENTS FOR AQUACULTURE PRODUCTS IN FOREIGN MARKETS, INCLUDING EU TRADE NETWORKS | ru |
dc.type | Article | ru |