00 DSpace/Manakin Repository

Додаткові вимоги до продукції аквакультури на зовнішніх ринках, у тому числі в торговельних мережах ЄС

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Дюдяєва, Ольга
dc.contributor.author Dyudyaeva, Olha
dc.contributor.author Рутта, Олена
dc.contributor.author Rutta, O.V.
dc.date.accessioned 2021-12-13T17:26:57Z
dc.date.available 2021-12-13T17:26:57Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.citation Дюдяєва О.А., Рутта О.В. Додаткові вимоги до продукції аквакультури на зовнішніх ринках, у тому числі в торговельних мережах ЄС. Водні біоресурси та аквакультура. 2021. № 2(10). С. 64-76 ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/7359
dc.description.abstract Динамічний розвиток протягом останніх двадцяти років великих світових ринків призвів до покращення обізнаності споживачів та підвищення рівня вимог до безпечності харчових продуктів та стандартів гігієни. Стандарти ЄС на сьогодні є найбільш застосовними в більшості країн, так як вимоги та норми до показників безпеки є найбільш вибагливішими та жорсткішими у світі, у тому числі через використання приватних стандартів. Це також пов’язано з тим, що рітейлери з ЄС мають потужні позиції на всіх основних ринках. Одною з причин запровадження таких стандартів є й вимоги правових норм, у тому числі й щодо юридичної відповідальності виробників. До того ж, необхідність захисту власної репутації у конкурентному середовищі виробників харчових продуктів, посилення іміджу на споживчому ринку стимулює впровадження власних (приватних) стандартів, а саме стандартів безпечності харчових продуктів The dynamic development of the world's major markets over the last twenty years has led to better consumer awareness and increased food safety and hygiene standards. EU standards were currently the most applicable in most countries, as safety requirements and standards have been the most demanding and stringent in the world, including through the use of private standards. This was also due to the fact that retailers from the EU have had a strong position in all major markets. One of the reasons for the introduction of such standards has been the requirements of legal norms, including the legal liability of manufacturers. In addition, the need to protect their own reputation in the competitive environment of food producers, strengthening the image in the consumer market have stimulated the introduction of their own (private) standards, namely food safety standards. ru
dc.publisher Херсонський державний аграрно-економічний університет ru
dc.subject продукція аквакультури aquaculture products ru
dc.subject приватні стандарти private standards ru
dc.subject безпечність харчових продуктів food safety ru
dc.subject стандарти гігієни hygiene standards ru
dc.subject сталість первинного виробництва sustainability of primary production ru
dc.title Додаткові вимоги до продукції аквакультури на зовнішніх ринках, у тому числі в торговельних мережах ЄС ru
dc.title.alternative ADDITIONAL REQUIREMENTS FOR AQUACULTURE PRODUCTS IN FOREIGN MARKETS, INCLUDING EU TRADE NETWORKS ru
dc.type Article ru


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу