Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Гожуловський, С.О. | |
dc.contributor.author | Панкєєв, С.П. | |
dc.date.accessioned | 2021-12-05T12:23:29Z | |
dc.date.available | 2021-12-05T12:23:29Z | |
dc.date.issued | 2021-11-23 | |
dc.identifier.citation | Гожуловський, С.О., Панкєєв, С.П. Обґрунтування технологічного процесу виробництва яловичини з використанням худоби мясного напряму продуктивності. Стан та перспективи виробництва, переробки і використання продукції тваринництва: матеріали VIII Міжнародної конференції студентської та учнівської молоді (23 листопада 2021 року), Поділля.2021. С.86-88. | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/7294 | |
dc.description.abstract | Сучасні акспекти ведення галузі спеціалізованого м’ясного скотарства дають змогу виробникам і вченим набути навички у здійснені науково обґрунтованих розробок перспективного проекту, основні положення якого можуть бути впроваджені у виробництво. Важливо те, що сучасні задачі передбачає оптимальні виробничі показники (жива маса молодняку, середньодобові прирости, валове виробництво продукції та ін.), а також-ціну реалізації продукції, її собівартість, прибуток, рівень рентабельності. Безприв’язна на довго незмінній підстилці технологія дозволяє найбільш повно використовувати біологічний потенціал м’ясної продуктивності худоби м’ясного напряму продуктивності, молодняк яких у 17-18 місяців досягає 410-450 кг живої маси з витратами на 1 кг приросту живої маси 7-8 кормових одиниць. Виробництво яловичини в запланованих обсягах проекту забезпечить насичення ринку яловичиною 3-5 адміністративних районів, а племінними ресурсами всю зону. При подальшому розширенні виробництва, організації переробки живих тварин хоча б до рівня фасування та пакування за сортами і реалізації продукції в такій формі можна збільшити кількість працюючих на 8-10 осіб, розширити ринок реалізації та збільшити прибутки на 25-40%. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Подільський ДАТУ | ru |
dc.subject | тваринництво | ru |
dc.subject | технологічний процес | ru |
dc.subject | виробництво яловичини | ru |
dc.subject | виробничий цикл | ru |
dc.subject | спеціалізована мясна худоба | ru |
dc.subject | програма росту | ru |
dc.subject | середньодобові прирости | ru |
dc.subject | відгодівля | ru |
dc.subject | забійна маса | ru |
dc.subject | біологічний потенціал | ru |
dc.subject | інтенсивність вирощування | ru |
dc.subject | мясна продуктивність | ru |
dc.title | Обґрунтування технологічного процесу виробництва яловичини з використанням худоби мясного напряму продуктивності | ru |
dc.type | Other | ru |