dc.contributor.author | Панкєєв, С.П. | |
dc.date.accessioned | 2021-12-05T11:47:56Z | |
dc.date.available | 2021-12-05T11:47:56Z | |
dc.date.issued | 2021-10-21 | |
dc.identifier.citation | Панкєєв, С.П. Сучасна екологічна унікальність стародавніх харчових продуктів // Матеріали IV Міжнародної науково-практичної конференції «Екологічні проблеми навколишнього середовища та раціонального природокористування в контексті сталого розвитку» до дня пам’яті доктора сільськогосподарських наук, професора Пилипенка Юрія Володимировича 21-22 жовтня 2021 року, м. Херсон. – С.197-199. | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/7292 | |
dc.description.abstract | Неможливо скласти уявлення про країну чи націю без розуміння властивих їм гастрономічних особливостей. І якщо Схід традиційно асоціюється з овочами і рибою, то кухня західної Європи багато в чому заснована на м'ясних делікатесах. Німецькі сосиски, італійська шинка прошутто (prosciutto) і, звичайно ж, іспанський хамон (jamon). Всім хто бував в Іспанії, хамон запам'ятався безліччю в'ялених свинячих "ніг", гронами, що висять під стелями майже всіх іспанських барів і в м'ясних відділах магазинів. Періодичне вживання хамону поліпшує стан серцево-судинної системи. Олеїнова кислота, яка міститься в продукті, належить до групи омега-9 ненасичених жирних кислот. У процесі травлення олеїн повністю розщеплюється і не завдає шкоди організму людини; хамон не протипоказана людям, що страждають на діабет. Така користь продукту досягається тим, що свині, які ростуть на волі, багато рухаються і тому отримують фізичні навантаження. Ці навантаження сприяють тому, що м'язи тварин містять більшу кількість пігменту, що відповідає за червоне забарвлення крові, аналогічного нашому гемоглобіну. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Херсонський державний аграрно-економічний університет | ru |
dc.subject | стародавні традиції | ru |
dc.subject | харчова унікальність | ru |
dc.subject | європейські традиції | ru |
dc.subject | харчова цінність | ru |
dc.subject | хамон | ru |
dc.subject | хамонера | ru |
dc.subject | хамон іберіко | ru |
dc.subject | випасання свиней | ru |
dc.subject | іберійські свині | ru |
dc.subject | культура споживання | ru |
dc.subject | мясні делікатеси | ru |
dc.title | Сучасна екологічна унікальність стародавніх харчових продуктів | ru |
dc.type | Other | ru |