DSpace Repository

Сучасна екологічна унікальність стародавніх харчових продуктів

Show simple item record

dc.contributor.author Панкєєв, С.П.
dc.date.accessioned 2021-12-05T11:47:56Z
dc.date.available 2021-12-05T11:47:56Z
dc.date.issued 2021-10-21
dc.identifier.citation Панкєєв, С.П. Сучасна екологічна унікальність стародавніх харчових продуктів // Матеріали IV Міжнародної науково-практичної конференції «Екологічні проблеми навколишнього середовища та раціонального природокористування в контексті сталого розвитку» до дня пам’яті доктора сільськогосподарських наук, професора Пилипенка Юрія Володимировича 21-22 жовтня 2021 року, м. Херсон. – С.197-199.
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/7292
dc.description.abstract Неможливо скласти уявлення про країну чи націю без розуміння властивих їм гастрономічних особливостей. І якщо Схід традиційно асоціюється з овочами і рибою, то кухня західної Європи багато в чому заснована на м'ясних делікатесах. Німецькі сосиски, італійська шинка прошутто (prosciutto) і, звичайно ж, іспанський хамон (jamon). Всім хто бував в Іспанії, хамон запам'ятався безліччю в'ялених свинячих "ніг", гронами, що висять під стелями майже всіх іспанських барів і в м'ясних відділах магазинів. Періодичне вживання хамону поліпшує стан серцево-судинної системи. Олеїнова кислота, яка міститься в продукті, належить до групи омега-9 ненасичених жирних кислот. У процесі травлення олеїн повністю розщеплюється і не завдає шкоди організму людини; хамон не протипоказана людям, що страждають на діабет. Така користь продукту досягається тим, що свині, які ростуть на волі, багато рухаються і тому отримують фізичні навантаження. Ці навантаження сприяють тому, що м'язи тварин містять більшу кількість пігменту, що відповідає за червоне забарвлення крові, аналогічного нашому гемоглобіну. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Херсонський державний аграрно-економічний університет ru
dc.subject стародавні традиції ru
dc.subject харчова унікальність ru
dc.subject європейські традиції ru
dc.subject харчова цінність ru
dc.subject хамон ru
dc.subject хамонера ru
dc.subject хамон іберіко ru
dc.subject випасання свиней ru
dc.subject іберійські свині ru
dc.subject культура споживання ru
dc.subject мясні делікатеси ru
dc.title Сучасна екологічна унікальність стародавніх харчових продуктів ru
dc.type Other ru


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account