Репозиторий Dspace

Нові ніші підприємницької діяльності в аграрній галузі

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Бойко, Людмила
dc.date.accessioned 2021-11-09T17:11:40Z
dc.date.available 2021-11-09T17:11:40Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.citation Бойко Л. О. Нові ніші підприємницької діяльності в аграрній галузі. Ефективна економіка. 2021. № 10. – URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=9449. DOI: 10.32702/2307-2105-2021.10.82 ru
dc.identifier.uri http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=9449
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/7129
dc.description.abstract Сучасні глобальні виклики та стрімкий розвиток ринкової економіки розглядає підприємництво в аграрному секторі економіки як найбільш ефективний спосіб господарювання. Аграрії шукають нові конкурентоспроможні ніші виробництва якісної, корисної, екологічно чистої продовольчої сировини для безпечного харчування людей. Одним із таких продуктів є гарбузи та олія із їх насіння. Гарбузи з жовтою і оранжевою м’якоттю багаті на солі фосфору і каротин, містять багато фітонцидів. Плоди гарбузів використовують для приготування їжі, соління, маринування, а також виготовлення цукатів, меду та інших продуктів. Олія з насіння гарбузів за смаком нагадує прованську і за кордоном її називають «чорним золотом», вона має приємний смак і містить значну кількість необхідних для здоров’я вітамінів та мікронутрієнтів. Вживання рослинних олій це сучасний тренд здорового харчування, в них зберігаються всі корисні властивості і сферою їх застосування окрім кулінарії є медицина, косметологія та інші галузі. Останнім часом вирощування столових гарбузів відмічається виробниками як економічно вигідний бізнес, який окуповується за 4-5 місяців і посівні площі збільшуються не тільки на городах приватних селянських господарств, а й великих сільськогосподарських підприємств. У статті розглянуто динаміку вирощування гарбузів столових в Україні, виробництво гарбузів на насіння за останні два роки. Зроблено порівняльну характеристику витрат на виробництво звичайного та голонасінного гарбуза. Зазначено, що їх виробництво є прибутковим, забезпечує відносно швидку віддачу інвестицій і є новою нішею підприємницької діяльності в аграрній галузі. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Дніпровський державний аграрно-економічний університет ru
dc.subject конкурентоспроможна ніша ru
dc.subject аграрний сектор ru
dc.subject здорове харчування ru
dc.subject гарбузове насіння ru
dc.subject гарбуз ru
dc.subject гарбузова олія ru
dc.subject голонасінний гарбуз ru
dc.subject Кафедра економіки та фінансів
dc.title Нові ніші підприємницької діяльності в аграрній галузі ru
dc.type Article ru


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в DSpace


Просмотр

Моя учетная запись