Abstract:
У роботі розглядається можливість виробництва марочного білого
лікерного вина з винограду Мускат білий в умовах Фермерського
(селянського) господарства «Курінь» м. Херсон. Проведено порівняльний
аналіз впливу кліматичних умов на технологічні властивості винограду
Мускат білий та визначена різниця між періодом збору врожаю, сахаристістю
та кислотністю зразків, які вирощені у виноградниках Виноробного
комбінату «Масандра» та фермерського (селянського) господарства
«Курінь». Досліджено технологічні режими виробництва вина та умови
первинної переробки винограду, складено узагальнену схему контролю
технологічних процесів. Проведено оцінку отриманої продукції на
органолептичні, фізико-хімічні та мікробіологічні показники якості
відповідно діючим нормативними документам України. Здійснено
прогнозування властивостей марочного білого лікерного вина після
витримки у дубових бочках. Зроблено висновок про позитивну економічну
ефективність та доцільність виробництва вказаного асортименту продукції.