Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Гончарук, Д. В. | |
dc.date.accessioned | 2021-09-14T11:15:09Z | |
dc.date.available | 2021-09-14T11:15:09Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.citation | Гончарук Д. В. Обґрунтування використання системи контролю НАССР для випуску безпечної консервованої плодоовочевої продукції в умовах Товариства з обмеженою відповідальністю «Плодоовочевий комбінат «Херсон» м. Херсон / Д. В. Гончарук; наук. керівник к.с.г.н., доцент І. О. Ряполова; Міністерство освіти і науки України, ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет», Каф. інженерії харчового виробництва. - Херсон, 2020. – 96 с. | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/6853 | |
dc.description.abstract | В роботі розглянуто можливість та запропоновано, власний погляд на подальше використання рослинної сировини, а саме зелених томатів, які бракуються під час виробництва консервованої томатної продукції (цільноплідні консерви, томатна паста, томатні соуси, сік) та накопичуються під час сезону переробки томатів в умовах плодоовочевого комбінату «Херсон». Для розробки рецептури соусу за основу взяли соус індійської кухні – Чатні, основними компонентами якого є зелені помідори, яблука, цибуля, допоміжними - спеції, перець чілі. Ми пропонуємо замінити деякі інгредієнти та додати для насичення мікронутрієнтами зелень петрушки та базиліку. Органолептичні показники експериментальних зразків соусу мають приємний, насичений та оригінальний смак, фізико-хімічні, мікробіологічні показники та розрахунки економічної ефективності свідчать про можливість впровадження даної продукції в умовах підприємства. Визначення можливих ризиків та встановлення критичних точок контролю дає можливість випускати безпечну продукцію. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | ДВНЗ "Херсонський державний аграрний університет" | ru |
dc.subject | технологія виробництва соусів із зелених томатів | ru |
dc.subject | переробка томатів | ru |
dc.subject | томати зелені | ru |
dc.subject | НАССР | ru |
dc.subject | 181 «Харчові технології» | |
dc.title | Обґрунтування використання системи контролю НАССР для випуску безпечної консервованої плодоовочевої продукції в умовах Товариства з обмеженою відповідальністю «Плодоовочевий комбінат «Херсон» м. Херсон | |
dc.title.alternative | Substantiation of the use of the HACCP control system for the production of safe canned fruit and vegetable products in a limited liability company" Fruit and Vegetable Plant "Kherson" Kherson | ru |
dc.type | Other | ru |