dc.contributor.author |
Гончарук, Д. В. |
|
dc.date.accessioned |
2021-09-14T11:15:09Z |
|
dc.date.available |
2021-09-14T11:15:09Z |
|
dc.date.issued |
2020 |
|
dc.identifier.citation |
Гончарук Д. В. Обґрунтування використання системи контролю НАССР для випуску безпечної консервованої плодоовочевої продукції в умовах Товариства з обмеженою відповідальністю «Плодоовочевий комбінат «Херсон» м. Херсон / Д. В. Гончарук; наук. керівник к.с.г.н., доцент І. О. Ряполова; Міністерство освіти і науки України, ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет», Каф. інженерії харчового виробництва. - Херсон, 2020. – 96 с. |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/6853 |
|
dc.description.abstract |
В роботі розглянуто можливість та запропоновано, власний погляд на
подальше використання рослинної сировини, а саме зелених томатів, які
бракуються під час виробництва консервованої томатної продукції
(цільноплідні консерви, томатна паста, томатні соуси, сік) та накопичуються
під час сезону переробки томатів в умовах плодоовочевого комбінату
«Херсон». Для розробки рецептури соусу за основу взяли соус індійської
кухні – Чатні, основними компонентами якого є зелені помідори, яблука,
цибуля, допоміжними - спеції, перець чілі. Ми пропонуємо замінити деякі
інгредієнти та додати для насичення мікронутрієнтами зелень петрушки та
базиліку. Органолептичні показники експериментальних зразків соусу мають
приємний, насичений та оригінальний смак, фізико-хімічні, мікробіологічні
показники та розрахунки економічної ефективності свідчать про можливість
впровадження даної продукції в умовах підприємства. Визначення можливих
ризиків та встановлення критичних точок контролю дає можливість
випускати безпечну продукцію. |
ru |
dc.language.iso |
other |
ru |
dc.publisher |
ДВНЗ "Херсонський державний аграрний університет" |
ru |
dc.subject |
технологія виробництва соусів із зелених томатів |
ru |
dc.subject |
переробка томатів |
ru |
dc.subject |
томати зелені |
ru |
dc.subject |
НАССР |
ru |
dc.subject |
181 «Харчові технології» |
|
dc.title |
Обґрунтування використання системи контролю НАССР для випуску безпечної консервованої плодоовочевої продукції в умовах Товариства з обмеженою відповідальністю «Плодоовочевий комбінат «Херсон» м. Херсон |
|
dc.title.alternative |
Substantiation of the use of the HACCP control system for the production of safe canned fruit and vegetable products in a limited liability company" Fruit and Vegetable Plant "Kherson" Kherson |
ru |
dc.type |
Other |
ru |