Короткий опис(реферат):
В даний час визначено основні напрями розвитку товарного осетрівництва: це, перш за все, індустріальне осетрівницітво, засноване на інтенсивних методах вирощування в басейнах, садіннях і ставках малої площі, що дозволяє чіткіше здійснювати контроль і управління лімітуючими параметрами водного середовища, режимом годівлі і, відповідно, фізіолого-біохімічним станом риб. Даний напрям осетрівництва отримав досить інтенсивний розвиток в тепловодних господарствах УЗВ (установках замкнутого водопостачання), в яких оптимальна температура води для зростання риб підтримується практично в перебігу круглого року. Ефективність виробництва осетрів в такихгосподарствах в 2-2,5 разу вище, ніж при використанні вододжерел з природною температурою води. Ленський осетер та стерлядь відносяться до основних об’єктів із осетрових, культивування яких здійснюється в УЗВ