DSpace Repository

Перспективи використання виноградного листа в консервній промисловості

Show simple item record

dc.contributor.author Дзюндзя, Оксана
dc.date.accessioned 2021-06-17T12:22:40Z
dc.date.available 2021-06-17T12:22:40Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.citation Дзюндзя О.В. Перспективи використання виноградного листа в консервній промисловості. Науковий вісник ТДАТУ. Мелітополь: ТДАТУ, 2021. Вип. 11, том 1. С.316-326 ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/6555
dc.description.abstract Перспективною сировиною для промислової переробки і виробництва консервованого напівфабрикату є виноградний лист. Метою роботи було дослідити листя локальних технічних сортів винограду і визначити можливість його переробки. Аналіз літературних даних вказав про необхідність вивчення лише світлих сортів, зважаючи на це були проаналізовані 6 технічних сортів винограду: Шардоне, Рислінг, Ркацителі, Іршаї олівер, Мускат одеський, Трамінер рожевий. Основною вимогою до листя була його форма, за даним параметром найкращими були зразки Мускату одеського, Рислінгу та Ркацителі. Дослідна партія була консервована ферментативним методом. Встановлено, що консервована продукція має гарні органолептичні та мікробіологічними показники. Запропонована технологія дає можливість розширити асортимент консервованої продукції і є перспективною для реалізації в закладах ресторанного господарства. ru
dc.publisher Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного ru
dc.subject виноградне листя ru
dc.subject консервація ru
dc.subject органолептичні показники ru
dc.subject мікробіологічні показники ru
dc.title Перспективи використання виноградного листа в консервній промисловості ru
dc.type Article ru


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account