DSpace Repository

ВПЛИВ COVID-19 НА ГАЛУЗЬ СВИНАРСТВА УКРАЇНИ

Show simple item record

dc.contributor.author Левченко, М.В.
dc.contributor.author Ушакова, С.В.
dc.date.accessioned 2021-06-15T17:55:09Z
dc.date.available 2021-06-15T17:55:09Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.citation Левченко М.В., Ушакова С.В. Вплив COVID-19 та карантинних обмежень на галузь свинарства України. Таврійський науковий вісник. 2021. №118 ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/6533
dc.description.abstract У статті розкрито, кризу, спричинену поширенням COVID19, яка вплинула на галузь свинарства України. Агрохолдинги, які працюють в секторі тваринництва зазнають великих змін у своїй діяльності. Кількість поголів’я свиней знижуються через зменшення попиту з боку м’ясопереробних компаній, які «страждають» через дефіцит робочої сили та проблеми з доступом до ринків України. Проаналізовано динаміку поголів’я свиней. Розглянута структура поголів’я свиней за категоріями господарств в Україні на 2020 р. Описано причини зменшення споживання населенням м’яса і м’ясних продуктів, які досягли критичної межі продовольчої безпеки держави. Висвітлено, актуальні питання визначення напрямків і резервів підвищення ефективності виробництва м’яса, зокрема свинини, в Україні до повного забезпечення ним потреби населення. Висвітлено, проблеми нестачі м'ясної сировини в розрізі впливу COVID-19 та карантинних обмежень на свинарство знаходиться у прямій залежності від практичної реалізації і методів ефективного використання світового і вітчизняного поголів’я, що відповідає концепції «Food and Agriculture Organization», задля збереження і використання тварин в сучасних технологіях виробництва с.-г. продукції. Галузь свинарства в Україні впродовж останніх 30 років прийшла в глибокий занепад, а вплив COVID-19 та карантинні обмеження посилили проблеми галузі. Обґрунтовано напрями розвитку галузі свинарства на найближчий період, висвітлено питання суттєвого зменшення виробництва свинини в Україні, шляхи підвищення економічної ефективності які потребують подальшого дослідження, об’єктивної оцінки, наукового обґрунтування та якнайшвидшого впровадження у виробництво сільськогосподарських підприємств. ru
dc.publisher Таврійський науковий вісник ru
dc.subject свинарство, карантин, галузь свинарства, м'ясо, виробництво, агрохолдинги, фермерські господарства, забійна маса, господарства населення, повнораціонні корми, Україна, Данія, Канада, США, FAO, WHO, COVID-19 ru
dc.title ВПЛИВ COVID-19 НА ГАЛУЗЬ СВИНАРСТВА УКРАЇНИ ru


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account