dc.contributor.author |
Левченко, М.В. |
|
dc.contributor.author |
Ушакова, С.В. |
|
dc.date.accessioned |
2021-06-15T17:55:09Z |
|
dc.date.available |
2021-06-15T17:55:09Z |
|
dc.date.issued |
2021 |
|
dc.identifier.citation |
Левченко М.В., Ушакова С.В. Вплив COVID-19 та карантинних обмежень на галузь свинарства України. Таврійський науковий вісник. 2021. №118 |
ru |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/6533 |
|
dc.description.abstract |
У статті розкрито, кризу, спричинену поширенням COVID19, яка вплинула на галузь свинарства України. Агрохолдинги, які працюють
в секторі тваринництва зазнають великих змін у своїй діяльності. Кількість
поголів’я свиней знижуються через зменшення попиту з боку
м’ясопереробних компаній, які «страждають» через дефіцит робочої сили та
проблеми з доступом до ринків України.
Проаналізовано динаміку поголів’я свиней. Розглянута структура
поголів’я свиней за категоріями господарств в Україні на 2020 р. Описано
причини зменшення споживання населенням м’яса і м’ясних продуктів, які
досягли критичної межі продовольчої безпеки держави.
Висвітлено, актуальні питання визначення напрямків і резервів
підвищення ефективності виробництва м’яса, зокрема свинини, в Україні до
повного забезпечення ним потреби населення.
Висвітлено, проблеми нестачі м'ясної сировини в розрізі впливу
COVID-19 та карантинних обмежень на свинарство знаходиться у прямій
залежності від практичної реалізації і методів ефективного використання
світового і вітчизняного поголів’я, що відповідає концепції «Food and
Agriculture Organization», задля збереження і використання тварин в сучасних
технологіях виробництва с.-г. продукції.
Галузь свинарства в Україні впродовж останніх 30 років прийшла в
глибокий занепад, а вплив COVID-19 та карантинні обмеження посилили
проблеми галузі.
Обґрунтовано напрями розвитку галузі свинарства на найближчий
період, висвітлено питання суттєвого зменшення виробництва свинини в
Україні, шляхи підвищення економічної ефективності які потребують
подальшого дослідження, об’єктивної оцінки, наукового обґрунтування та
якнайшвидшого впровадження у виробництво сільськогосподарських
підприємств. |
ru |
dc.publisher |
Таврійський науковий вісник |
ru |
dc.subject |
свинарство, карантин, галузь свинарства, м'ясо, виробництво, агрохолдинги, фермерські господарства, забійна маса, господарства населення, повнораціонні корми, Україна, Данія, Канада, США, FAO, WHO, COVID-19 |
ru |
dc.title |
ВПЛИВ COVID-19 НА ГАЛУЗЬ СВИНАРСТВА УКРАЇНИ |
ru |