Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Левченко, М.В. | |
dc.contributor.author | Ушакова, С.В. | |
dc.date.accessioned | 2021-06-15T17:55:09Z | |
dc.date.available | 2021-06-15T17:55:09Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.citation | Левченко М.В., Ушакова С.В. Вплив COVID-19 та карантинних обмежень на галузь свинарства України. Таврійський науковий вісник. 2021. №118 | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/6533 | |
dc.description.abstract | У статті розкрито, кризу, спричинену поширенням COVID19, яка вплинула на галузь свинарства України. Агрохолдинги, які працюють в секторі тваринництва зазнають великих змін у своїй діяльності. Кількість поголів’я свиней знижуються через зменшення попиту з боку м’ясопереробних компаній, які «страждають» через дефіцит робочої сили та проблеми з доступом до ринків України. Проаналізовано динаміку поголів’я свиней. Розглянута структура поголів’я свиней за категоріями господарств в Україні на 2020 р. Описано причини зменшення споживання населенням м’яса і м’ясних продуктів, які досягли критичної межі продовольчої безпеки держави. Висвітлено, актуальні питання визначення напрямків і резервів підвищення ефективності виробництва м’яса, зокрема свинини, в Україні до повного забезпечення ним потреби населення. Висвітлено, проблеми нестачі м'ясної сировини в розрізі впливу COVID-19 та карантинних обмежень на свинарство знаходиться у прямій залежності від практичної реалізації і методів ефективного використання світового і вітчизняного поголів’я, що відповідає концепції «Food and Agriculture Organization», задля збереження і використання тварин в сучасних технологіях виробництва с.-г. продукції. Галузь свинарства в Україні впродовж останніх 30 років прийшла в глибокий занепад, а вплив COVID-19 та карантинні обмеження посилили проблеми галузі. Обґрунтовано напрями розвитку галузі свинарства на найближчий період, висвітлено питання суттєвого зменшення виробництва свинини в Україні, шляхи підвищення економічної ефективності які потребують подальшого дослідження, об’єктивної оцінки, наукового обґрунтування та якнайшвидшого впровадження у виробництво сільськогосподарських підприємств. | ru |
dc.publisher | Таврійський науковий вісник | ru |
dc.subject | свинарство, карантин, галузь свинарства, м'ясо, виробництво, агрохолдинги, фермерські господарства, забійна маса, господарства населення, повнораціонні корми, Україна, Данія, Канада, США, FAO, WHO, COVID-19 | ru |
dc.title | ВПЛИВ COVID-19 НА ГАЛУЗЬ СВИНАРСТВА УКРАЇНИ | ru |