Abstract:
Бджолиний мед - один з складних природних продуктів, у складі якого виявлено більше чотирьохсот різних компонентів. Бджолиний мед - ні з чим не зрівняний за харчовим та цілющими властивостями продукт, це справжнє диво природи, її великодушний дарунок. Він вміщує більшість елементів таблиці Менделєєва, насичений амінокислотами і багатьма іншими біологічно активними сполуками, незмінний продукт харчування.
Слід зазначити, що хімічний склад меду непостійний і залежить від виду
медоносних рослин, з яких зібраний нектар; грунту, на якому вони виростають;
погодних і кліматичних умов; часу, що пройшов від збору нектару до витягання
меду із стільників; термінів зберігання меду. Проте основні групи речовин у
складі меду постійні.