dc.contributor.author |
Левченко, Максим |
|
dc.contributor.author |
Проценко, С.В. |
|
dc.date.accessioned |
2021-06-08T06:34:08Z |
|
dc.date.available |
2021-06-08T06:34:08Z |
|
dc.date.issued |
2020-03-25 |
|
dc.identifier.citation |
Проценко С. В., Левченко М.В. Особливості і значення теплової обробки зернових кормів. Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції – екологічні проблеми: збірник матеріалів 75-ої Всеукраїнської науково-практичної конференції (25-26 березня 2021 року, м. Київ). К.: НУБіП України, 2021. С. 252-254. |
ru |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/6222 |
|
dc.description.abstract |
В світовій практиці комбікормового виробництва існує багато методів і технологій
обробітку зернової сировини з ціллю підвищення його поживності. Але серед перерахованих
найбільш використовуваними і ефективними методами є:
- пропарювання і плющення зерна;
- піджарювання ячменю ( зі зволожуванням, пропарюванням або без нього);
- вибух в кип’ячому шарі або пневмотрубі - отримання пластівців;
- мікронізація - обробіток інфрачервоними променями зернових і зернобобових
компонентів з послідуючим плющенням рифленими вальцями;
- екструдування зернових, зернобобових, зерна і висівок разом;
- сухе екструдування - одноразове або дворазове гранулювання очищеного цілого
зерна з послідуючим подрібненням гранул;
- експандування - кондиціювання під тиском. |
ru |
dc.publisher |
Національний університет біоресурсів і природокористування України |
ru |
dc.subject |
Кафедра технологій переробки та зберігання сільськогосподарської продукції |
ru |
dc.title |
Особливості і значення теплової обробки зернових кормів |
ru |
dc.type |
Article |
|