Abstract:
Ковбасні оболонки відіграють важливу роль при виробництві всіх видів ковбасних
виробів. Оболонка потрібна для захисту ковбасних виробів від її зовнішніх факторів, які
можуть спричинити псування продукту, надає їм стійкості при зберіганні й транспортуванні.
Крім того, оболонка забезпечує визначену форму і розміри продукти. Тому оболонка має
бути міцною, щільною, еластичною негігроскопічною, певною мірою газопроникною і
захищати продукт від впливу мікроорганізмів. Для ковбасних виробів, які у процесі
виготовлення зазнають обсмажування, копчення і сушіння, оболонка повинна мати достатню
газо- і волого проникність, а для інших виробів - мінімальну. Важливе значення для
механізації і автоматизації виробництва має стандартність розмірів оболонки.