Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Берднікова, O.Г. | |
dc.contributor.author | Кучерак, Е.М. | |
dc.date.accessioned | 2021-06-08T01:55:46Z | |
dc.date.available | 2021-06-08T01:55:46Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.citation | Берднікова О.Г., Кучерак Е.М. Вплив сортового складу на продуктивність сортового складу пшениці озимої (еліта) в умовах півдня україни //Сучасна наука: стан та перспективи розвитку матеріали ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих вчених з нагоди Дня науки, 19 травня 2021р. - Херсон, 2021р.С. 52-55 | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/6214 | |
dc.description.abstract | Впровадження нових сортів озимої пшениці у виробництво - шлях до збільшення рентабельності її вирощування Озима пшениця - основна продовольча культура в нашій державі. Саме її врожайність і рентабельність вирощування значною мірою визначають ступінь добробуту сільськогосподарських товаровиробників. На превеликий жаль, середня врожайність цієї культури в Україні в 2,5 раза нижча, ніж в країнах Західної Європи. Такий стан речей обумовлений багатьма чинниками, одним із яких є використання для посівів насіння невисоких репродукції та застарілих сортів, що не відповідають сучасним вимогам високоінтенсивного землеробства. В сучасних умовах, коли сортооновлення відбувається протягом 6–8 років, дослідження в селекційних центрах світу і України направлені на створення нових високопродуктивних сортів з високим потенціалом врожайності, підвищеною стійкістю до комплексу хвороб, несприятливих погодних умов, та високими показниками якості зерна. Саме тісна співпраця спеціалістів агрофірми "Сади України" з провідними селекційними центрами (Селекційно-генетичний інститут, Інститут фізіології та генетики рослин, Миронівський інститут пшениці , селекційним інститутом Краснодару) обумовила отримання високих щорічних врожаїв. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Херсон,Сучасна наука: стан та перспективи розвитку матеріали ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих вчених з нагоди Дня науки, 19 травня 2021р. - Херсон, 2021р.С. 52-55 | ru |
dc.subject | сортовий склад | ru |
dc.subject | еліта | |
dc.subject | продуктивність | |
dc.subject | високопродуктивні сорти | |
dc.subject | потенційна можливість | |
dc.subject | морозостійкість | |
dc.subject | вегетаційний пепіод | |
dc.subject | генетично-біологічні різновиди | |
dc.subject | інтенсивність | |
dc.title | Вплив сортового складу на продуктивність сортового складу пшениці озимої (еліта) в умовах півдня України | ru |
dc.type | Article | ru |