Репозиторий Dspace

Вплив сортового складу на продуктивність сортового складу пшениці озимої (еліта) в умовах півдня України

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Берднікова, O.Г.
dc.contributor.author Кучерак, Е.М.
dc.date.accessioned 2021-06-08T01:55:46Z
dc.date.available 2021-06-08T01:55:46Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.citation Берднікова О.Г., Кучерак Е.М. Вплив сортового складу на продуктивність сортового складу пшениці озимої (еліта) в умовах півдня україни //Сучасна наука: стан та перспективи розвитку матеріали ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих вчених з нагоди Дня науки, 19 травня 2021р. - Херсон, 2021р.С. 52-55 ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/6214
dc.description.abstract Впровадження нових сортів озимої пшениці у виробництво - шлях до збільшення рентабельності її вирощування Озима пшениця - основна продовольча культура в нашій державі. Саме її врожайність і рентабельність вирощування значною мірою визначають ступінь добробуту сільськогосподарських товаровиробників. На превеликий жаль, середня врожайність цієї культури в Україні в 2,5 раза нижча, ніж в країнах Західної Європи. Такий стан речей обумовлений багатьма чинниками, одним із яких є використання для посівів насіння невисоких репродукції та застарілих сортів, що не відповідають сучасним вимогам високоінтенсивного землеробства. В сучасних умовах, коли сортооновлення відбувається протягом 6–8 років, дослідження в селекційних центрах світу і України направлені на створення нових високопродуктивних сортів з високим потенціалом врожайності, підвищеною стійкістю до комплексу хвороб, несприятливих погодних умов, та високими показниками якості зерна. Саме тісна співпраця спеціалістів агрофірми "Сади України" з провідними селекційними центрами (Селекційно-генетичний інститут, Інститут фізіології та генетики рослин, Миронівський інститут пшениці , селекційним інститутом Краснодару) обумовила отримання високих щорічних врожаїв. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Херсон,Сучасна наука: стан та перспективи розвитку матеріали ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих вчених з нагоди Дня науки, 19 травня 2021р. - Херсон, 2021р.С. 52-55 ru
dc.subject сортовий склад ru
dc.subject еліта
dc.subject продуктивність
dc.subject високопродуктивні сорти
dc.subject потенційна можливість
dc.subject морозостійкість
dc.subject вегетаційний пепіод
dc.subject генетично-біологічні різновиди
dc.subject інтенсивність
dc.title Вплив сортового складу на продуктивність сортового складу пшениці озимої (еліта) в умовах півдня України ru
dc.type Article ru


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в DSpace


Просмотр

Моя учетная запись