Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Ряполова, Ірина | |
dc.contributor.author | Верешко, Святослав | |
dc.date.accessioned | 2021-05-27T08:06:35Z | |
dc.date.available | 2021-05-27T08:06:35Z | |
dc.date.issued | 2021-05 | |
dc.identifier.citation | Ряполова І., Верешко С. Експертиза м’ясної та рослинної сировини під час виробництва м’ясо-рослинних консервів. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки. Херсон, 2021. Вип. 2. С. 37-43. | ru |
dc.identifier.other | DOI https://doi.org/10.32851/tnv-tech.2021.2.5 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/6128 | |
dc.description.abstract | Стаття присвячена дослідженню сировини, що використовується для виробництва м’ясо-рослинних консервів, на предмет визначення мікробіологічної безпеки та встановлення небезпечних чинників біологічного походження під час технологічного процесу виробництва. Огляд літературних джерел свідчить, що науковці - технологи постійно вдосконалюють і пропонують нові рецептури даного виду продукції, додаючи до основної сировини (м’ясо, субпродукти) рослинні компоненти, які володіють функціональними властивостями. Але основною проблемою при виробництві безпечних м’ясо-рослинних консервів є якісна основна та допоміжна сировина. При проведенні ветеринарно – санітарної експертизи продуктів забою тварин і птиці, м’ясо яке віднесене до умовно придатного за правилами направляється на промислову переробку, а це - виготовлення варених ковбас, м’ясних хлібів, консервів. Перед технологами харчових виробництв, постає завдання – виробити якісний та безпечний продукт з сировини нижчої якості, який задовольняв би добову потребу людини у макро та мікронутрієнтах. Розробка технологічної схеми та дослідження небезпечних чинників під час виробництва м’ясо – рослинних консервів дозволило визначити критичні точки під час певних етапів, що дасть змогу в результаті контролю зменшити біологічні ризики. Мікробіологічні показники основної сировини відповідають нормативним вимогам, але дефростоване м’ясо необхідно використовувати відразу після розморожування з метою запобігання надмірного розвитку мікрофлори. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Херсонський державний аграрно-економічний університет | ru |
dc.subject | м’ясо-рослинні консерви | ru |
dc.subject | небезпечні біологічні чинники, | ru |
dc.subject | мікробіологічні показники | ru |
dc.subject | технологічна схема | ru |
dc.subject | Кафедра інженерії харчового виробництва | |
dc.title | Експертиза м’ясної та рослинної сировини під час виробництва м’ясо-рослинних консервів | ru |
dc.type | Article | ru |