dc.contributor.author |
Панкєєв, С.П. |
|
dc.date.accessioned |
2021-02-15T17:41:58Z |
|
dc.date.available |
2021-02-15T17:41:58Z |
|
dc.date.issued |
2021-02-05 |
|
dc.identifier.citation |
Панкєєв С.П. нтеграція освіти, науки та бізнесу в сучасному середовищі: зимові диспути: тези доп. II Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції, 4-5лютого 2021р. –Дніпро,Україна,2021. –Т.2. –С.196-198 |
ru |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/5859 |
|
dc.description.abstract |
у статті запропоновані сучасні технології виробництва яловичини у галузі спеціалізованого мясного скотарства полягають у закріпленні і систематизації набутих знань з базових технологічних показників -годівлі великої рогатої худоби напряму м’ясного продуктивності; розведення; механізації виробничих процесів та інших, а також під час освоєння галузі скотарства взагалі питання веденнягалузі у сучасних умовах приватної власності на землю та майно.
При виробництві яловичини з використання сучасного генофонду згідно технологічних особливостей враховуються наступні показники -програмування росту молодняку за віковими періодами; рівень годівлі молодняку за періодами виробничого циклу;розрахунок потреби у кормових угіддях, заготівля та роздавання кормів;водозабезпечення та напування худоби; видалення гною; архітектурно-планувальне рішення розташування будівельних споруд ферми та утримання тварин;ветеринарно-санітарні і профілактичні мироприємства;економічна ефективність відгодівлі бугайців таврійського типу південної м’ясної породи.
кономічна доцільність технології виробництва яловичини зумовлена біологічними особливостями інноваційного продукту –південної м'ясної породи та застосовуваною технологією відтворення, розведення худоби і виробництва яловичини. Низька матеріало-та енергоємність технології розведення, вирощування та відгодівлі тварин зумовлена їх високою стійкістю до високих (+35-40ºС і вище) та низьких (-30ºС) температур, в зв’язку з чим тварини не потребують капітальних приміщень та енергомісткого обладнання. Тварини можуть утримуватися на пасовищах протягом 280-330 днів, а в негоду (снігопад, ожеледь, зливи, заметілі) їх можна утримувати в тристінних навісах. |
ru |
dc.language.iso |
other |
ru |
dc.publisher |
Editorial board of International Electronic Scientific and PracticalJournal «WayScience» |
ru |
dc.subject |
виробництво яловичини |
ru |
dc.subject |
спеціалізоване мясне скотарство |
ru |
dc.subject |
технологічні показники |
ru |
dc.subject |
годівля худоби |
ru |
dc.subject |
державні підприємства |
ru |
dc.subject |
сучасний генофонд худоби |
ru |
dc.subject |
утримання худоби |
ru |
dc.subject |
культурні пасовища |
ru |
dc.subject |
кормовиробництво |
ru |
dc.subject |
енергетична цінність корму |
ru |
dc.subject |
підприємства закритого типу |
ru |
dc.subject |
павільонний тип будівлі |
ru |
dc.subject |
південна мясна худоба |
ru |
dc.subject |
економічна доцільність |
ru |
dc.title |
ОПТИМІЗАЦІЯ ТЕХНОЛОГІЧНОГО ПРОЦЕСУ ВИРОБНИЦТВА ЯЛОВИЧИНИ З ВИКОРИСТАННЯМ ХУДОБИ ВІТЧИЗНЯНОГО ГЕНОФОНДУ В УМОВАХ ДЕРЖАВНИХ ПІДПРИЄМСТВ ПІВДНЯ УКРАЇНИ |
ru |
dc.type |
Other |
ru |