Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Панкєєв, С.П. | |
dc.date.accessioned | 2021-02-15T17:41:58Z | |
dc.date.available | 2021-02-15T17:41:58Z | |
dc.date.issued | 2021-02-05 | |
dc.identifier.citation | Панкєєв С.П. нтеграція освіти, науки та бізнесу в сучасному середовищі: зимові диспути: тези доп. II Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції, 4-5лютого 2021р. –Дніпро,Україна,2021. –Т.2. –С.196-198 | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/5859 | |
dc.description.abstract | у статті запропоновані сучасні технології виробництва яловичини у галузі спеціалізованого мясного скотарства полягають у закріпленні і систематизації набутих знань з базових технологічних показників -годівлі великої рогатої худоби напряму м’ясного продуктивності; розведення; механізації виробничих процесів та інших, а також під час освоєння галузі скотарства взагалі питання веденнягалузі у сучасних умовах приватної власності на землю та майно. При виробництві яловичини з використання сучасного генофонду згідно технологічних особливостей враховуються наступні показники -програмування росту молодняку за віковими періодами; рівень годівлі молодняку за періодами виробничого циклу;розрахунок потреби у кормових угіддях, заготівля та роздавання кормів;водозабезпечення та напування худоби; видалення гною; архітектурно-планувальне рішення розташування будівельних споруд ферми та утримання тварин;ветеринарно-санітарні і профілактичні мироприємства;економічна ефективність відгодівлі бугайців таврійського типу південної м’ясної породи. кономічна доцільність технології виробництва яловичини зумовлена біологічними особливостями інноваційного продукту –південної м'ясної породи та застосовуваною технологією відтворення, розведення худоби і виробництва яловичини. Низька матеріало-та енергоємність технології розведення, вирощування та відгодівлі тварин зумовлена їх високою стійкістю до високих (+35-40ºС і вище) та низьких (-30ºС) температур, в зв’язку з чим тварини не потребують капітальних приміщень та енергомісткого обладнання. Тварини можуть утримуватися на пасовищах протягом 280-330 днів, а в негоду (снігопад, ожеледь, зливи, заметілі) їх можна утримувати в тристінних навісах. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Editorial board of International Electronic Scientific and PracticalJournal «WayScience» | ru |
dc.subject | виробництво яловичини | ru |
dc.subject | спеціалізоване мясне скотарство | ru |
dc.subject | технологічні показники | ru |
dc.subject | годівля худоби | ru |
dc.subject | державні підприємства | ru |
dc.subject | сучасний генофонд худоби | ru |
dc.subject | утримання худоби | ru |
dc.subject | культурні пасовища | ru |
dc.subject | кормовиробництво | ru |
dc.subject | енергетична цінність корму | ru |
dc.subject | підприємства закритого типу | ru |
dc.subject | павільонний тип будівлі | ru |
dc.subject | південна мясна худоба | ru |
dc.subject | економічна доцільність | ru |
dc.title | ОПТИМІЗАЦІЯ ТЕХНОЛОГІЧНОГО ПРОЦЕСУ ВИРОБНИЦТВА ЯЛОВИЧИНИ З ВИКОРИСТАННЯМ ХУДОБИ ВІТЧИЗНЯНОГО ГЕНОФОНДУ В УМОВАХ ДЕРЖАВНИХ ПІДПРИЄМСТВ ПІВДНЯ УКРАЇНИ | ru |
dc.type | Other | ru |