Репозиторий Dspace

ОПТИМІЗАЦІЯ ТЕХНОЛОГІЧНОГО ПРОЦЕСУ ВИРОБНИЦТВА ЯЛОВИЧИНИ З ВИКОРИСТАННЯМ ХУДОБИ ВІТЧИЗНЯНОГО ГЕНОФОНДУ В УМОВАХ ДЕРЖАВНИХ ПІДПРИЄМСТВ ПІВДНЯ УКРАЇНИ

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Панкєєв, С.П.
dc.date.accessioned 2021-02-15T17:41:58Z
dc.date.available 2021-02-15T17:41:58Z
dc.date.issued 2021-02-05
dc.identifier.citation Панкєєв С.П. нтеграція освіти, науки та бізнесу в сучасному середовищі: зимові диспути: тези доп. II Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції, 4-5лютого 2021р. –Дніпро,Україна,2021. –Т.2. –С.196-198 ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/5859
dc.description.abstract у статті запропоновані сучасні технології виробництва яловичини у галузі спеціалізованого мясного скотарства полягають у закріпленні і систематизації набутих знань з базових технологічних показників -годівлі великої рогатої худоби напряму м’ясного продуктивності; розведення; механізації виробничих процесів та інших, а також під час освоєння галузі скотарства взагалі питання веденнягалузі у сучасних умовах приватної власності на землю та майно. При виробництві яловичини з використання сучасного генофонду згідно технологічних особливостей враховуються наступні показники -програмування росту молодняку за віковими періодами; рівень годівлі молодняку за періодами виробничого циклу;розрахунок потреби у кормових угіддях, заготівля та роздавання кормів;водозабезпечення та напування худоби; видалення гною; архітектурно-планувальне рішення розташування будівельних споруд ферми та утримання тварин;ветеринарно-санітарні і профілактичні мироприємства;економічна ефективність відгодівлі бугайців таврійського типу південної м’ясної породи. кономічна доцільність технології виробництва яловичини зумовлена біологічними особливостями інноваційного продукту –південної м'ясної породи та застосовуваною технологією відтворення, розведення худоби і виробництва яловичини. Низька матеріало-та енергоємність технології розведення, вирощування та відгодівлі тварин зумовлена їх високою стійкістю до високих (+35-40ºС і вище) та низьких (-30ºС) температур, в зв’язку з чим тварини не потребують капітальних приміщень та енергомісткого обладнання. Тварини можуть утримуватися на пасовищах протягом 280-330 днів, а в негоду (снігопад, ожеледь, зливи, заметілі) їх можна утримувати в тристінних навісах. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Editorial board of International Electronic Scientific and PracticalJournal «WayScience» ru
dc.subject виробництво яловичини ru
dc.subject спеціалізоване мясне скотарство ru
dc.subject технологічні показники ru
dc.subject годівля худоби ru
dc.subject державні підприємства ru
dc.subject сучасний генофонд худоби ru
dc.subject утримання худоби ru
dc.subject культурні пасовища ru
dc.subject кормовиробництво ru
dc.subject енергетична цінність корму ru
dc.subject підприємства закритого типу ru
dc.subject павільонний тип будівлі ru
dc.subject південна мясна худоба ru
dc.subject економічна доцільність ru
dc.title ОПТИМІЗАЦІЯ ТЕХНОЛОГІЧНОГО ПРОЦЕСУ ВИРОБНИЦТВА ЯЛОВИЧИНИ З ВИКОРИСТАННЯМ ХУДОБИ ВІТЧИЗНЯНОГО ГЕНОФОНДУ В УМОВАХ ДЕРЖАВНИХ ПІДПРИЄМСТВ ПІВДНЯ УКРАЇНИ ru
dc.type Other ru


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в DSpace


Просмотр

Моя учетная запись