Abstract:
Поняття «генофонд» включає в себе
сукупність елементарних спадкових ознак однієї популяції в межах якої вони
характеризуються певною частотою. Курячі яйця як продукт харчування
прийнятні для всіх народів. Їх можна віднести до категорії функціональних
продуктів харчування, які не тільки задовольняють потребу людини в основних
поживних речовинах, але і мають додаткові фізіологічні переваги, оскільки
містять значну кількість цінних речовин, що складають основу життя. Не
випадково вивченню їх приділяється пильна увага. В умовах посилення впливу
на організм людини негативних техногенних факторів роль повноцінного
харчування значно зростає
Description:
Слід враховувати дану особливість при порівняльній
оцінці і використанні птиці кросів, що вивчались. Таким чином, проведені
дослідження виявили генотипові і онтогенетичні закономірності за ознаками
якості яєць птиці різних кросів, що можуть бути використані при подальшій
селекційній роботі з прародинними і родинними стадами