Короткий опис(реферат):
У статті обгрунтовано чинники та передумови становлення і розвитку органічного виробництва молока і молочної продукції в системі впровадження новітніх технологій аграрного господарювання та поліпшення екологічного стану довкілля, підвищення конкурентоспроможності вітчизняної сільськогосподарської продукції на внутрішньому та світових аграрних ринках. Визначено завдання, які необхідно реалізувати для розгортання органічного виробництва молока в аграрних підприємствах. Встановлено, що у світовому й національному вимірі спостерігається постійне зростання попиту на органічну молочну продукцію, тому відповідно, її виробництво потрібно стимулювати на державному рівні з метою набуття більшої популярності серед господарських суб'єктів — виробників сільськогосподарської продукції. Визначено, що органічне сільськогосподарське виробництво молока, поряд з економічними функціями, передбачає виконання природоохоронних, екологічних та соціальних функцій, зокрема, це збереження природного різноманіття, здоров'я населення, забезпечення ощадного використання наявних ресурсів, сприяння розвитку сільської інфраструктури й зайнятості сільських жителів.