00 DSpace/Manakin Repository

ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ОВОЧЕВОЇ ПРОДУКЦІЇ В УМОВАХ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ РИНКІВ

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Галат, Л.М.
dc.date.accessioned 2020-11-26T06:15:35Z
dc.date.available 2020-11-26T06:15:35Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.citation Галат, Л. (2020). ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ОВОЧЕВОЇ ПРОДУКЦІЇ В УМОВАХ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ РИНКІВ. Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, (1), 26-36. вилучено із http://tnv-econom.ksauniv.ks.ua/index.php/journal/article/view/4 ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/4716
dc.description.abstract В статті розглянуто проблеми конкурентоспроможності овочевої продукції, функціонування сучасного ринку овочів та оцінці стану і тенденцій розвитку галузі овочівництва, як основного постачальника цього ринку. Основну увагу приділено аргументації актуальності дослідження сучасного ринку свіжих овочів в Україні, як такого, що розвивається, та тісно поєднаного зі світовим ринком продовольства і зі станом галузі овочівництва. Наголошується, що для ринку овочевої продукції характерна складність та сегментованість через велику різноманітність овочів, які відрізняються термінами та особливостями вирощування, територіальним розміщенням виробництва, способами використанням і зберігання. Однією з важливих особливостей галузі овочівництва є та, що переважна більшість овочів – 85% виробляються у господарствах населення. Проаналізовано стан виробництва овочів за 18 років у сільськогосподарських підприємствах та господарствах населення. Встановлено, що в останні роки площі виробництва овочів стабілізувалися, виробництво овочевої продукції перевищує 9 млн т; урожайність овочів зросла майже в двічі, у тому числі у сільськогосподарських підприємствах у 5 разів. Розглянуто особливості формування попиту на овочеву продукцію на національному ринку; фактори, що впливають на зміни попиту; тенденції у формуванні та динаміку цін на овочі; чинники їх змін у поточний період. Встановлено, що суттєві відмінності в цінах на овочі залежать від каналів реалізації, непрозорості їх функціонування, сезонної наповнюваності ринку овочевою продукцією українського походження. ru
dc.publisher ДВНЗ "Херсонський державний аграрний університет" ru
dc.subject конкурентоспроможність овочевої продукції ru
dc.subject ринок овочів ru
dc.subject виробництво овочів ru
dc.subject урожайність овочів ru
dc.subject пропозиція овочів ru
dc.subject ціни овочів ru
dc.subject асортимент овочів ru
dc.subject якість продукції ru
dc.subject Кафедра менеджменту організацій ru
dc.title ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ОВОЧЕВОЇ ПРОДУКЦІЇ В УМОВАХ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ РИНКІВ ru
dc.type Article ru


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу