Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Галат, Л.М. | |
dc.date.accessioned | 2020-11-26T06:15:35Z | |
dc.date.available | 2020-11-26T06:15:35Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.citation | Галат, Л. (2020). ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ОВОЧЕВОЇ ПРОДУКЦІЇ В УМОВАХ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ РИНКІВ. Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, (1), 26-36. вилучено із http://tnv-econom.ksauniv.ks.ua/index.php/journal/article/view/4 | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/4716 | |
dc.description.abstract | В статті розглянуто проблеми конкурентоспроможності овочевої продукції, функціонування сучасного ринку овочів та оцінці стану і тенденцій розвитку галузі овочівництва, як основного постачальника цього ринку. Основну увагу приділено аргументації актуальності дослідження сучасного ринку свіжих овочів в Україні, як такого, що розвивається, та тісно поєднаного зі світовим ринком продовольства і зі станом галузі овочівництва. Наголошується, що для ринку овочевої продукції характерна складність та сегментованість через велику різноманітність овочів, які відрізняються термінами та особливостями вирощування, територіальним розміщенням виробництва, способами використанням і зберігання. Однією з важливих особливостей галузі овочівництва є та, що переважна більшість овочів – 85% виробляються у господарствах населення. Проаналізовано стан виробництва овочів за 18 років у сільськогосподарських підприємствах та господарствах населення. Встановлено, що в останні роки площі виробництва овочів стабілізувалися, виробництво овочевої продукції перевищує 9 млн т; урожайність овочів зросла майже в двічі, у тому числі у сільськогосподарських підприємствах у 5 разів. Розглянуто особливості формування попиту на овочеву продукцію на національному ринку; фактори, що впливають на зміни попиту; тенденції у формуванні та динаміку цін на овочі; чинники їх змін у поточний період. Встановлено, що суттєві відмінності в цінах на овочі залежать від каналів реалізації, непрозорості їх функціонування, сезонної наповнюваності ринку овочевою продукцією українського походження. | ru |
dc.publisher | ДВНЗ "Херсонський державний аграрний університет" | ru |
dc.subject | конкурентоспроможність овочевої продукції | ru |
dc.subject | ринок овочів | ru |
dc.subject | виробництво овочів | ru |
dc.subject | урожайність овочів | ru |
dc.subject | пропозиція овочів | ru |
dc.subject | ціни овочів | ru |
dc.subject | асортимент овочів | ru |
dc.subject | якість продукції | ru |
dc.subject | Кафедра менеджменту організацій | ru |
dc.title | ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ОВОЧЕВОЇ ПРОДУКЦІЇ В УМОВАХ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ РИНКІВ | ru |
dc.type | Article | ru |