00 DSpace/Manakin Repository

Органічні методи виробництва яловичини у спеціалізованому м’ясному скотарстві

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Яворський, В.О.
dc.contributor.author Панкєєв, С.П.
dc.date.accessioned 2020-10-26T11:08:29Z
dc.date.available 2020-10-26T11:08:29Z
dc.date.issued 2020-08-26
dc.identifier.citation Яворський В.О., Панкєєв С.П. Органічні методи виробництва яловичини у спеціалізованому м’ясному скотарстві. Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції: матеріали міжнародної науково-практичної конференції. м. Херсон, 11 вересня 2020 р. Науково-інформаційний вісник біолого-технологічного факультету. Вип. 13. Херсон, 2020. С. 379-385 ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/4565
dc.description.abstract Принципи і методи виробництва екологічно чистої продукції м’ясного скотарства полягають у наступних чинниках: дотримання рівноваги у виробництві продуктів рослинного та тваринного походження; організація біологічних процесів; виробництво продукції тваринництва на основі відтворення ресурсів; повторне використання відходів тваринництва з метою повернення у грунт пожив них речовин; впровадження багаторічної сівозміни і годівлі тварин із власного екологічного господарства; здоров’я тварин та їх добробут; підтримка здоров’я тварин стимулюванням їх природного імунного захисту; заборона використання хімічно-синтезованих речовин (пестицидів, синтетичних кормових добавок, регуляторів росту, ГМО, трансплантація ембріонів; заборона іонізуючого випромінювання. Виходом з цієї критичної ситуації є розвиток органічного виробництва з метою отримання екологічно чистих, безпечних і корисних для людини м’ясопродуктів, виробництво яких не завдає шкоди навколишньому середовищу і забезпечує благополуччя тварин. Особливу небезпеку являють важкі метали та їх сполуки, які потрапляють до організму людини за схемою ґрунт–рослина–тварина–тваринницька продукція–людина. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» ru
dc.subject спеціалізоване м’ясне скотарство ru
dc.subject біологічні процеси ru
dc.subject екологічне господарювання ru
dc.subject світова система торгівлі ru
dc.subject забруднення навколишнього природного середовища ru
dc.subject генетичне багатство ru
dc.subject критерії екологічності ru
dc.subject південна м’ясна порода ru
dc.subject профілактика зооантропонозів ru
dc.subject сертифікована організація виробництва ru
dc.subject придбання худоби ru
dc.subject ідентитфікація худоби ru
dc.subject органічне та псевдоорганічне виробництво ru
dc.subject продовольча безпека ru
dc.subject Кафедра технології виробництва продукції тваринництва ru
dc.title Органічні методи виробництва яловичини у спеціалізованому м’ясному скотарстві ru
dc.type Other ru


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу