Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Яворський, В.О. | |
dc.contributor.author | Панкєєв, С.П. | |
dc.date.accessioned | 2020-10-26T11:08:29Z | |
dc.date.available | 2020-10-26T11:08:29Z | |
dc.date.issued | 2020-08-26 | |
dc.identifier.citation | Яворський В.О., Панкєєв С.П. Органічні методи виробництва яловичини у спеціалізованому м’ясному скотарстві. Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції: матеріали міжнародної науково-практичної конференції. м. Херсон, 11 вересня 2020 р. Науково-інформаційний вісник біолого-технологічного факультету. Вип. 13. Херсон, 2020. С. 379-385 | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/4565 | |
dc.description.abstract | Принципи і методи виробництва екологічно чистої продукції м’ясного скотарства полягають у наступних чинниках: дотримання рівноваги у виробництві продуктів рослинного та тваринного походження; організація біологічних процесів; виробництво продукції тваринництва на основі відтворення ресурсів; повторне використання відходів тваринництва з метою повернення у грунт пожив них речовин; впровадження багаторічної сівозміни і годівлі тварин із власного екологічного господарства; здоров’я тварин та їх добробут; підтримка здоров’я тварин стимулюванням їх природного імунного захисту; заборона використання хімічно-синтезованих речовин (пестицидів, синтетичних кормових добавок, регуляторів росту, ГМО, трансплантація ембріонів; заборона іонізуючого випромінювання. Виходом з цієї критичної ситуації є розвиток органічного виробництва з метою отримання екологічно чистих, безпечних і корисних для людини м’ясопродуктів, виробництво яких не завдає шкоди навколишньому середовищу і забезпечує благополуччя тварин. Особливу небезпеку являють важкі метали та їх сполуки, які потрапляють до організму людини за схемою ґрунт–рослина–тварина–тваринницька продукція–людина. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» | ru |
dc.subject | спеціалізоване м’ясне скотарство | ru |
dc.subject | біологічні процеси | ru |
dc.subject | екологічне господарювання | ru |
dc.subject | світова система торгівлі | ru |
dc.subject | забруднення навколишнього природного середовища | ru |
dc.subject | генетичне багатство | ru |
dc.subject | критерії екологічності | ru |
dc.subject | південна м’ясна порода | ru |
dc.subject | профілактика зооантропонозів | ru |
dc.subject | сертифікована організація виробництва | ru |
dc.subject | придбання худоби | ru |
dc.subject | ідентитфікація худоби | ru |
dc.subject | органічне та псевдоорганічне виробництво | ru |
dc.subject | продовольча безпека | ru |
dc.subject | Кафедра технології виробництва продукції тваринництва | ru |
dc.title | Органічні методи виробництва яловичини у спеціалізованому м’ясному скотарстві | ru |
dc.type | Other | ru |