Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Громик, О.Г. | |
dc.contributor.author | Панкєєв, С.П. | |
dc.date.accessioned | 2020-10-26T09:04:23Z | |
dc.date.available | 2020-10-26T09:04:23Z | |
dc.date.issued | 2020-08-26 | |
dc.identifier.citation | Громик, О. Г., Панкєєв, С. П. Альтернативні варіанти утримання худоби у спеціалізованому м’ясному скотарстві. Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції: матеріали міжнародної науково-практичної конференції. м. Херсон, 11 вересня 2020 р. Науково-інформаційний вісник біолого-технологічного факультету. Вип. 13. Херсон, 2020. С. 235-240 | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/4561 | |
dc.description.abstract | Найбільш простим і надійним способом утримання м'ясної худоби є безприв'язний з відпочинком у полегшених приміщеннях або під навісом на глибокій підстилці з годівлею на вигульно-кормових майданчиках, що прилягають до приміщень (навісів) і мають суцільне або часткове тверде покриття. Вирішальною умовою високої ефективності цього способу утримання є наявність достатньої кількості соломи для підстилки, виконання всіх нормативів при будівництві і експлуатації приміщень (навісів) і майданчиків, дотримання технологічних нормативів за розміром груп тварин, площею підлоги на 1 голову, фронтом годівлі. Приміщення не повинні мати системи опалення і для зменшення тепловіддачі тварин під час їх відпочинку лежачи слід забезпечити умови; щоб у глибокій підстилці відбувались біотермічні процеси. Перший шар соломи висотою не менше 30 см закладають не пізніше вересня з наступним додаванням через день по 2 кг у розрахунку на 1 голову. З настанням холодів солому вносять згідно з рекомендованими нормами. На стійловий період (180 днів) необхідно мати соломи для підстилки з розрахунку на одну голову, кг: корів з телятами на підсосі - 900 кг, молодняка у віці 8-18 місяців - 540 кг. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» | ru |
dc.subject | спеціалізоване м’ясне скотарство | ru |
dc.subject | яловичина | ru |
dc.subject | альтернативні варіанти утримання | ru |
dc.subject | продуктивність | ru |
dc.subject | ефективність м'ясного скотарства | ru |
dc.subject | природні пасовища | ru |
dc.subject | надійний спосіб утримання | ru |
dc.subject | полегшені приміщення | ru |
dc.subject | глибока підстилка | ru |
dc.subject | вигульно-кормові майданчики | ru |
dc.subject | телята на підсисі | ru |
dc.subject | прив'язне утримання | ru |
dc.subject | сезонність отелень | ru |
dc.subject | продуктивність | ru |
dc.subject | Кафедра технології виробництва продукції тваринництва | ru |
dc.title | Альтернативні варіанти утримання худоби у спеціалізованому м’ясному скотарстві | ru |
dc.type | Other | ru |